Spring naar content

Zo houdt u uw badkamer als nieuw!

U kent het vast: u heeft een nieuwe badkamer laten plaatsen, maar binnen een mum van tijd heeft u in de ruimte last van kalkaanslag en ander ophopend vuil. Het Badhuys geeft u graag enkele tips hoe u uw badkamer kunt schoonmaken én schoon kunt houden!

Een onderdeel van uw badkamer dat snel vuil wordt, is het tegelwerk en het bijbehorende voegwerk. Hierop blijven zeepresten zitten, net als de kalk uit het water. Het is aan te bevelen om de tegels na iedere douchebeurt na te spoelen. Hierna neemt u de douchecabine uit met een wisser en droogt u het na met een handdoek. Naast dit dagelijkse onderhoud raden wij u aan om uw tegels en voegwerk wekelijks of tweewekelijks te onderwerpen aan een grote schoonmaak. U leest hier meer over in een eerdere blog van Het Badhuys.

Kalk verwijderen van uw glazen douchewand

Een glazen inloopdouche of een glazen douchedeur zijn mooie elementen in een badkamer, maar glas en kalk gaan helaas niet goed samen. U houdt uw glazen douchewand schoon door deze na uw douchebeurt met koud water na te spoelen en het glas droog te maken. Bij de reiniging mag u geen schurende middelen of doeken gebruiken – dit geldt met name voor glas met een speciale anti-kalkbehandeling.

Spiegels schoonmaken

Iedere badkamer is voorzien van één of meerdere spiegels. Deze spiegels of spiegelkasten worden dagelijks vochtig en dit vocht kan ervoor zorgen dat uw spiegels binnen de kortste keren een doffe aanslag hebben. Maak uw spiegels schoon met een glasreiniger en lauw water. Let hierbij op dat u de glasreiniger niet rechtstreeks op de spiegel spuit, maar het eerst in de doek spuit. Zorg na het schoonmaken dat er geen vocht op de spiegel achterblijft.

Onderhoud van hout, kunststof en natuursteen

In badkamers wordt veelal gebruikgemaakt van de natuurproducten hout en natuursteen, maar ook van kunststofproducten als acryl of HI-MACS. Deze materialen vragen allen een eigen soort onderhoud. Zo zijn natuursteen en hout zeer kwetsbaar, waarbij u natuursteen nooit met zuurhoudende of bijtende schoonmaakmiddelen mag schoonmaken. Bij hout is het van belang om deze te beschermen tegen vocht, dus zorg voor goede ventilatie in uw badkamer. Producten van kunststof kunt u echter ook niet met alles schoonmaken: hierbij mag u nooit bijtende of schurende schoonmaakmiddelen gebruiken. Wilt u meer weten over het onderhoud van uw badkamermaterialen, vraag dan informatie aan bij uw badkamerspecialist.

Kies de juiste schoonmaakmiddelen

In de badkamer komen verschillende soorten vervuiling voor, zoals zeepresten, kalkaanslag en vuil dat van uw lichaam komt wanneer u zich doucht. Deze vervuiling kunt u het beste verwijderen met twee soorten schoonmaakmiddelen: de ontvetter en ontkalker. Met de ontvetter worden zeepresten, kalkzeep en overig vuil verwijderd. Hiermee kunt u ook vieze voegen en schimmels mee te lijf gaan. Na de ontvetter kunt u gebruikmaken van de ontkalker om het dan nog aanwezige kalk te verwijderen.

Schoonmaakset bij aankoop van een badkamer

Bij Het Badhuys krijgen wij van klanten geregeld de vraag hoe zij hun badkamer kunnen reinigen. Om hen op weg te helpen, geven wij hen bij aankoop van een badkamer een schoonmaakset van Moeller Stone Care. Deze bestaat uit twee schoonmaak- en onderhoudsproducten. Gespecialiseerd advies? Neem dan contact met ons op!