Spring naar content

Welk bad past in uw badkamer?

Als er een voorwerp moet worden gekozen welke voor pure ontspanning staat in de badkamer, dan kan dit er maar één zijn en dat is natuurlijk het bad. Ondanks dat een stomende douche een geduchte tegenstander is, is het imago van het bad onlosmakelijk verbonden met ontspanning en rust. Het bad krijgt daarom niet voor niets een prominente plaats in de moderne badkamer. Ons nieuwe artikel gaat over dit onmisbare badkamer product, dus lees snel verder als u meer over het bad te weten wilt komen.

De juiste functionaliteiten voor uw wensen

Een van de belangrijkste overwegingen is welke functionaliteiten u graag van een bad wilt. Wilt u bijvoorbeeld technische snufjes in uw bad voor een spa-achtig en futuristische gevoel, of houdt u meer van een traditioneel klauwvoet bad welke naadloos bij uw oudere woning aansluit? Baden kunnen in verschillende materialen worden gemaakt, dus er is een passend bad voor elk soort badkamer. Er zijn echter verschillende kenmerkende opties voor een bad welke uw keuze een stuk overzichtelijker maakt. We behandelen deze verschillende opties hieronder.

De verschillende modellen

Baden zijn verkrijgbaar in drie verschillende modellen waar u een keuze uit kunt maken. Deze modellen bestaan uit: vrijstaande baden, half vrijstaande baden en inbouwbaden. Het vrijstaande bad is perfect voor als u een luxe badkamer wilt en uw bad als een eyecatcher wilt gebruiken. Als u een vrijstaand bad echter iets te veel ruimte vindt innemen, dan is het half vrijstaand bad wellicht het bad voor u. Dit bad ziet er namelijk uit als een vrijstaand bad alleen is met een kant aan de muur bevestigt zodat deze minder ruimte inneemt. Als laatst is er dan nog het inbouwbad welke in vrijwel elke badkamer past omdat u mooi de tegels door kunt leggen. De keus is aan u.

Een bad voor iedere stijl

Ondanks dat het model bad al een stijl met zich meeneemt, zijn er ook nog allerlei verschillende vormen badkuipen wat uw bad weer een extra stukje identiteit geeft. De verscheidenheid aan vormen is zelfs zo groot dat we deze niet in één blog kunnen benoemen, maar we kunnen u wel vertellen welke baden goed bij een bepaalde stijl passen. Een moderne badkamer is namelijk uiterst geschikt voor een vierkant of strak rond bad. Het is bij deze badkamers vooral van belang dat het bad een simplistische vorm heeft. Als u liever van klassiek houdt, dan passen weer baden met duidelijk zichtbare rondingen en krommingen. Een industrieel bad mag als vorm beide hebben, zolang deze maar robuust oogt.

Liever alleen baden of met twee?

Na een lange drukke dag heeft u waarschijnlijk de voorkeur om even helemaal alleen van uw bad te genieten. Als u echter ook graag met zijn tweeën in bad gaat of kinderen heeft die u graag samen in bad doet, dan is een dubbelzijdig bad voor twee personen een goede optie voor u. Bij een dubbelzijdig bad liggen beide zijdes namelijk net zo lekker en heeft u het voordeel dat de stop in het midden van het bad is geplaatst. Op die manier kunnen beide personen net zo goed van het bad genieten. We zijn er dan ook van verzekerd dat u met een dubbelzijdig bad er vaker voor kiest om gezamenlijk een bad te nemen.

Welk materiaal past bij u?

Er zijn verschillende materialen waar u uit kunt kiezen, maar de onbetwiste favoriet is acryl. Acryl is een licht materiaal, niet poreus en eenvoudig te reinigen. Ideaal voor de badkamer. Een ander populair materiaal is solid surface. Voordeel van solid surface is dat deze volledig massief gevormd wordt waardoor u geen last heeft van naden of poriën. Dan weet u zeker dat uw bad lekker ligt.

Wij helpen u bij uw badkamervragen

Bent u op zoek naar een bad die past bij uw toekomstige moderne, luxe of exclusieve badkamer? Kom dan eens langs bij Het Badhuys in Breda. We gaan dan samen op zoek naar uw voorkeuren voor in uw droombadkamer!