Spring naar content
inspiratie

Verlichting in uw badkamer? Let op deze zaken!

Wilt u verlichting in uw badkamer, dan moet deze verlichting niet alleen bestand zijn tegen vocht: ook moet de verlichting sfeer uitstralen én moet het voldoende licht brengen. Het Badhuys geeft u graag enkele tips voor de aanschaf van badkamerverlichting!

Van plafondlampen, wandlampen en inbouwspots tot opbouwspots en spiegelklemspots: in de badkamer kunt u uiteenlopende soorten lampen verwerken. Iedere lamp beschikt over bepaalde eigenschappen, zoals vochtbestendigheid. Maar u kunt zich niet bij iedere lamp goed opmaken en niet iedere lamp zorg voor een sfeerrijke uitstraling. Niet voor niets wordt er daarom gewerkt met verlichtingstypen.

Drie verlichtingstypen

Veelal worden er drie verlichtingstypen onderscheiden: algemene verlichting, accentverlichting en taakverlichting. De algemene verlichting wordt veelal gezien als de basisverlichting en bestaat meestal uit inbouwspots of een centrale armatuur. Het doel van de algemene verlichting is het verlichten van de gehele ruimte. De taakverlichting daarentegen heeft als doel om bepaalde delen van de badkamer te verlichten. Voorbeelden van taakverlichting zijn spots die gericht zijn op de spiegel, zodat u zich gemakkelijk kunt opmaken of kunt scheren. Sfeerverlichting is, zoals de naam doet vermoeden, bedoeld om sfeer te creëren in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan dimbare accentverlichting en verkleurbare led-verlichting!

Plaatsen van lichtpunten

Naast het bepalen van de verlichtingstypen, is het van belang om deze lampen op de juiste plek in de badkamer te plaatsen. U kunt hierbij gebruikmaken van een verlichtingsplan of lichtplan. Met een tekening op schaal kunt u bepalen waar u welke verlichting wilt hebben. Het Badhuys kan u ondersteunen bij het maken van een lichtplan. Onze verkoopadviseurs zorgen ervoor dat uw badkamerruimte wordt voorzien van een optimale verlichting!

Lampen bij Het Badhuys in Breda

Wilt u meer informatie over verlichting in uw badkamer? Of bent u op zoek naar prachtige armaturen en andere verlichtingsproducten? Breng een bezoek aan Het Badhuys in Breda! Bij ons vindt u een ruim assortiment met lampen. Onze adviseurs helpen u desgewenst met het opstellen van een effectief lichtplan, zodat geen plek in uw badkamer onderbelicht blijft. Schroom dus niet en neem contact met ons op!