Spring naar content
inspiratie

Tips voor raamdecoratie in de badkamer

Sfeer creëren in uw badkamer? Kies voor raamdecoratie in de badkamer met een modern design en een goede kwaliteit! Er is heel veel keuze in raamdecoratie. Het Badhuys zet de meest gangbare en meest vernieuwende raamdecoraties voor u op een rij.

Ramen in uw badkamer zijn een uitkomst: hierdoor krijgt u natuurlijk licht binnen en wordt de ruimte optimaal verlicht. Daarnaast kunt u de ramen openzetten en kunt u de badkamer luchten. Hierdoor trekt de condens snel uit uw badkamer en voorkomt u het beslaan van de spiegels. Het is echter wel prettig om de ramen te kunnen verduisteren, zodat u geen last van inkijk heeft. Kies daarom voor speciale raamdecoratie voor de badkamer!

Diverse raamdecoraties voor in de badkamer

Er zijn zeer verschillende vormen van vitrages. Zo kunt u kiezen voor rolgordijnen, jaloezieën en plissé- of dupligordijnen. Rolgordijnen zijn praktisch en gemakkelijk aan te passen aan uw persoonlijke voorkeuren. Zo kiest u de stof, de kleur van de stof en het bedieningsmechanisme. Het is hierbij verstandig om een verduisterende stof te kiezen die bestand is tegen vocht. Jaloezieën – horizontaal of verticaal – zijn stijlvolle en veelgebruikte raamdecoraties. Doordat ze zijn gemaakt van aluminium of kunststof zijn ze ideaal voor een vochtige ruimte als de badkamer. Met plissé- of dupligordijnen kunt u spelen met het natuurlijke lichtinval, waarbij u kunt kiezen voor diverse standen.

Vochtbestendigheid van de raamdecoratie

Zoals u hier al leest, is het aan te raden te kiezen voor raamdecoratie die vocht- en vuilafstotend is. Materialen als aluminium en kunststof zijn vochtbestendig en kunt u gemakkelijk afnemen met een vochtige doek. Zo blijft het materiaal lange tijd mooi! Wilt u raamdecoratie met een textieluitstraling, dan kunt u speciale stoffen kiezen die tegen vocht en vuil bestand zijn. Deze stoffen beschikken over een bijzondere structuur of zijn geïmpregneerd met een waterafstotende coating.

Houten shutters in uw badkamer

Shutters zijn dé woontrend van dit moment. Shutters – ook wel blinds of houten jaloezieën genoemd – zijn geïnspireerd op Mediterraanse interieurs. Ze staan stijlvol en heel praktisch: in de zomer kunt u ze gebruiken als zonwering en in de winter houdt u er de kou mee buiten de deur. Shutters ziet u ook terug in de badkamer. Het natuurlijke materiaal is namelijk behandeld met een speciale lak of olie, waardoor het zonder moeite gebruikt kan worden in een vochtige ruimte. De scharnieren en de aluminium bovenbak van de shutters zijn bovendien roestwerend.

Advies van Het Badhuys

Heeft u ramen in uw badkamer en wilt u deze voorzien van degelijke en vochtbestendige raamdecoratie? Breng een bezoek aan Het Badhuys in Breda! Wij zijn dé badkamerspecialist en leveren u complete badkamers, inclusief de gehele badkamerinrichting. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een advies over raamdecoratie. Maak een afspraak en laat u verrassen!