Spring naar content
inspiratie

Tips voor de aankoop van badkamertegels

Lange tijd was de badkamer zonder tegels in, maar dit lijkt langzaamaan te veranderen: tegels mogen weer gezien worden! Het Badhuys geeft u enkele tips waar u op moet letten bij de aanschaf van badkamertegels.

Tip 1: Accentueer bepaalde delen

U kunt de badkamer voorzien van één en dezelfde tegel, maar u kunt ook bepaalde delen accentueren door een tegel in contrastkleur te kiezen. Betegel één wand met een andere tegelkleur of zorg dat de doucheruimte of het toiletreservoir een andere kleur heeft. Uiteraard kunt u naast een contrasterende kleur ook kiezen voor een tegel met een afwijkend formaat of een opvallende print.

Tip 2: Kies de tegel die u mooi vindt

Er zijn tal van goedbedoelde adviezen als het op het formaat van de tegels neerkomt. Grote tegels laten uw badkamer kleiner lijken en kleine mozaïektegels leveren een onrustig beeld op. U kunt deze adviezen natuurlijk opvolgen, maar het is vooral belangrijk dat u tegels kiest die u mooi vindt. U kijkt immers de komende jaren naar de gekozen badkamertegels.

Tip 3: Bekijk de slipweerstand

Tegels hebben één groot nadeel: zijn de tegels nat, dan kunnen ze heel glad zijn. Voorkom vervelende valpartijen en kies een vloertegel met een hoge slipweerstand. De slipweerstand wordt veelal op de tegel aangegeven, bijvoorbeeld met de letter R (slipweerstand voor schoenen) en NEN-EN-normering (slipweerstand voor blote voeten). Vraag de verkoper naar de exacte voorwaarden.

Tip 4: Kies de juiste voegkleur

De kieren tussen de tegels – de voegen – vult u op met een voegmiddel. Let hierbij wel op: lichte voegen worden na verloop van tijd sneller vuil dan voegen met een donkere kleur. Kies voor een cementkleurige voeg, zodat u niet met dit probleem te maken krijgt.

Tip 5: Combineer badkamertegels met vloerverwarming

Wilt u vloerverwarming of wandverwarming in uw badkamer aanbrengen? Dat is mogelijk. Sterker nog: vloerverwarming is zeer goed te combineren met diverse soorten tegels, zoals keramische tegels en tegels van natuursteen. En helemaal handig: tegels houden de warmte van de vloerverwarming langer vast, zodat uw vloer lange tijd behaaglijk warm is.

Tegels in uw badkamer

Uw nieuwe badkamer voorzien van tegels? Breng een bezoek aan Het Badhuys, een badkamerspeciaalzaak in Breda. Wij hebben jarenlange ervaring in het adviseren over en het ontwerpen van badkamers met tegels. In ons experience center hebben wij tal van productstalen en voorbeeldtegels en geven u hierover advies. Meer weten? Maak een afspraak voor een adviesgesprek en kom langs.