Spring naar content

Sunshower: wellness onder de douche

Tijdens het douchen het nuttige met het aangename combineren? Kies voor de Sunshower. Deze compacte zonnebank met UV- en infraroodstraling plaatst u gemakkelijk in uw douchecabine. Lees hier meer over dit unieke product!

Iedere dag staan we zo een kwartier onder de douche. Wilt u de tijd die u onder de douche doorbrengt nuttig en aangenaam besteden? Kies voor de Sunshower. De Sunshower is ruim tien jaar geleden ontwikkeld door twee ingenieurs uit Delft: zij bedachten een product dat de aangename warmte van infraroodstraling en de positieve effecten van zonlicht combineert met een douchebeurt. De Sunshower is een compacte zonnebank met ingebouwde UV- en infraroodlampen. Deze kunt u gemakkelijk plaatsen in uw douchecabine met douche.

De voordelen van infrarood

Infrarood is een onschadelijke straling die diep doordringt in onze spieren en gewrichten: soms tot wel vijf millimeter diep. De straling zorgt voor een aangename warmte en het stimuleert de bloedsomloop. Dit helpt blessures voorkomen! Infrarood wordt daarnaast veelvuldig gebruikt voor het verminderen van (pijn)klachten bij reumatische aandoeningen, nek- en rugklachten, astma, bronchitis en huidproblemen.

Zonlicht maakt vitamine D aan

Daarnaast maakt de Sunshower gebruik van zonlicht. Zonlicht is – in gedoseerde mate – goed voor onze gezondheid. Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Vitamine D speelt een belangrijke rol in ons immuunsysteem en het zorgt ervoor dat we gezond, fit en energiek blijven. Daarnaast zorgt vitamine D voor sterke botten en kan het preventief werken bij bepaalde vormen van kanker. Maakt u in de winter dagelijks gebruik van de Sunshower, dan wordt uw vitamine D-gehalte verdubbeld. Hierdoor zult u minder gauw last hebben van griep, verkoudheid of een neerslachtig gevoel.

De producten van Sunshower

De Sunshower is beschikbaar in verschillende varianten, zoals Deluxe White, Combi White, Pure White XL en Pure White. U kunt kiezen voor een variant die u in uw wand kunt inbouwen, maar ook voor een variant die u op de wand plaatst. Wilt u de UV- en infraroodstraling over uw hele lichaam voelen, dan kiest u voor de full body variant. U kunt ook kiezen voor een product voor alleen uw bovenlichaam.

Sunshower bij Het Badhuys

Het Badhuys heeft de Sunshower in het assortiment. Wij plaatsen dit product in bestaande ruimtes, maar we kunnen de Sunshower ook opnemen in het ontwerp van een volledig nieuwe badkamer. Wilt u meer informatie over de Sunshower of wilt u een offerte? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseurs van Het Badhuys! U kunt uiteraard ook langskomen in onze inspiratieruimte: in deze showroom kunt u de Sunshower bekijken en uitproberen.