Spring naar content

Past een dubbele douche in uw badkamer?

De dubbele douche is naast een luxe, ook erg praktisch in het huidige drukke bestaan. Iedereen heeft namelijk wel eens meegemaakt dat er ’s ochtends gewacht moet worden tot uw partner klaar is met douchen of de kinderen ’s ochtends er tegelijkertijd onder moeten. Met de dubbele douchekop kunnen deze schema’s gewoon synchroon lopen. Bij Het Badhuys zien we de interesse naar deze douche dan ook toenemen, maar is zo’n dubbele douche ook geschikt voor uw luxe badkamer? Als u daar achter wilt komen, dan doet u er goed aan om hieronder ons artikel lezen.

Aan welke afmetingen moet u denken?

Het is logisch om te denken dat er voor een dubbele douche meer ruimte nodig is dan een enkele douche. Ondanks dat dit in essentie waar is, zorgt een slim ontwerp ervoor dat de deze douche in vrijwel elke gemiddelde badkamer past. Het is op het gebied van afmetingen bij een dubbele douche vooral belangrijk dat uw badkamer breed genoeg is, gezien hierin een centrale ingang, twee aan de muur bevestigde douchekoppen en, indien gewenst, twee aan het plafond gemonteerde regendouches moeten passen. Het kan ook een goed idee zijn om een ​​gedeelde nis in het midden van de dubbele douche te plaatsen zodat de doucheproducten kunnen worden gedeeld. Tijdens de ontwerpfase kan Het Badhuys de dubbele douche zo inrichten dat deze aansluit aan de functionaliteiten en esthetiek, welke u voor uw badkamer wilt creëren.

Gesloten opstelling of open?

Er zijn twee verschillende soorten dubbele douches te krijgen en deze bestaan uit een open en een gesloten opstelling. Een gesloten opstelling wordt gekenmerkt door een volledig gesloten doucheruimte door glas, dan wel in combinatie met een wand. Wanneer uw afmetingen van uw badkamer aan de smalle kant is, raden wij deze opzet aan. Bij een gesloten opstelling heeft u namelijk het voordeel dat u geen last krijgt van spatwater buiten uw doucheruimte. De open variant wordt gekenmerkt door een wand voor de douchekoppen met één of meerdere open ingangen. Deze optie houdt uw badkamer extra ruimtelijk, maar om spatwater te voorkomen wordt een badkamer met grotere afmetingen aangeraden.

Heeft u een andere ketel nodig?

Op de vraag of u een andere ketel nodig heeft, kunnen we in deze blog helaas geen antwoord geven. Elke badkamer is namelijk anders en daardoor is hier geen eenduidig antwoord op. U kunt dit wel zelf achterhalen door de aanvoer en het aantal liter water per minuut te achterhalen van uw ketel en deze naast de benodigde aanvoer te leggen voor uw dubbele douche. Wanneer hieruit blijkt dat uw ketel het niet aankan, is er ook nog de optie om voor kleinere douchekoppen te kiezen. Er is dus genoeg om mee rekening te houden. Als u dit daarom door een professional wilt laten doen, bent u altijd welkom bij Het Badhuys. Onze adviseurs kunnen dan samen met u kijken wat de mogelijkheden voor uw badkamer zijn.

Wat doet het met mijn waterverbruik?

Ook op de vraag wat het met uw waterverbruik doet, is geen eenduidig antwoord. In essentie maakt het voor uw watergebruik namelijk niet uit of u nu één douchekop heeft, of twee. Daarnaast hoeft een regendouche geen extra water te gebruiken. Tegenwoordig is er namelijk een technologie waarbij lucht wordt aangezogen via de hoofddouche. Deze lucht wordt vermengd met het water waardoor je toch geniet van een zachte, volle waterstraal, maar minder water verbruikt. Met dit soort creatieve oplossingen hoeft u wat betreft het watergebruik de dubbele douche ook niet links te laten liggen.

Hoe kunt u uw dubbele doucheruimte laten opvallen?

De dubbele douche is een blikvanger en de stijl moet daarom goed passen bij de rest van de badkamer. We raden daarom onder andere aan om uw dubbele douchekop te combineren met een dubbele wastafel. Op deze manier komt de praktische bruikbaarheid over de hele badkamer terug. Daarnaast zijn er genoeg douche accessoires te vinden bij Het Badhuys welke uw dubbele douche extra laat opvallen zoals een koperen doucheset, nis met ledverlichting en kleurrijke eigentijdse tegels.

Uw dubbele douche bij Het Badhuys

Bent u op zoek naar uw eigen dubbele douche en benieuwd naar de opties? Kom dan langs in ons experience center in Breda. Onze adviseurs hebben jaren ervaring in de branche en kunnen u perfect helpen om de badkamer van uw dromen te creëren.

Wilt u liever gelijk een adviesgesprek voor uw toekomstig dubbele douche? Maak dan een afspraak. We heten u van harte welkom bij Het Badhuys in Breda.