Spring naar content
Inspiratie

Onderhoud aan uw badkamertegels

Is uw badkamer voorzien van tegels? Door intensief gebruik kunnen deze tegels vies of dof worden. Bovendien kan er vuil ophopen tussen de voegen. Het is daarom belangrijk uw badkamertegels goed te onderhouden, zodat ze extra lang meegaan. Het Badhuys geeft u enkele tips voor onderhoud aan uw tegels.

Wilt u de wandtegels of vloertegels van uw badkamer of toiletruimte schoonhouden, dan is het goed om hier regelmatig aandacht aan te besteden. Het onderhoud aan uw badkamertegels kunnen we onderverdelen in directe reiniging, wekelijks onderhoud en een grondige schoonmaak.

Reiniging na het morsen

Heeft u iets gemorst op uw tegels, dan is het goed om dit direct af te nemen. Vloeistoffen als nagellakremover kunnen op sommige (natuurstenen) tegels blijvende vlekken of kringen achterlaten. Laat u iets vallen, zorg dan dat u dit gelijk verwijdert met bijvoorbeeld een doek, papier, spons of dweil. Let er op dat u het oppervlak weer droogt, zodat u niet uitglijdt wanneer u op de tegels loopt.

Wekelijks onderhoud van uw tegels

Heeft u gedoucht, dan is het verstandig uw badruimte na te spoelen zodat zeepresten worden weggespoeld. Vergeet bovendien niet de badkamer na iedere douchebeurt uit te nemen met een wisser en na te drogen met een handdoek. Zo voorkomt u dat er kalkaanslag op uw tegels komt. Wilt u eens in de week uw badkamer grondiger schoonmaken? Neem uw tegels af met een allesreiniger of kalkverwijderaar. Lees wel eerst de verpakking of uw schoonmaakmiddel geschikt is voor het type tegel dat u wilt schoonmaken. Bovendien is het goed om na het schoonmaken de tegels schoon te spoelen, zodat restanten van het reinigingsmiddel worden verwijderd.

Grote schoonmaak van uw tegels

Ook al verwijdert u vlekken direct en maakt u na uw douchebeurt de badruimte droog: de tegels kunnen na verloop van tijd dof of vuil worden. Dit komt door de zogenaamde residulaag: stof en vuil hecht zich gemakkelijk aan deze laag. Met een intensieve reiniging kunt u de tegels weer als nieuw krijgen. U kunt hier schoonmaakmiddelen of natuurlijke middelen voor gebruiken. Lees altijd de verpakking van het product, want niet ieder middel is geschikt voor ieder type tegel. Gebruikt u sterke reinigingsmiddelen, zorg dan dat u tijdens het schoonmaken de ruimte goed ventileert. De dampen van het reinigingsmiddel zijn niet alleen schadelijk voor u, maar kunnen ook een aanslag achterlaten op uw kraan of douchekop.

Tegelvoegen schoonmaken

De voegen van uw tegels worden gemakkelijk vuil. Vuile voegen kunt u schoonmaken door deze te behandelen met een tandenborstel of schoonmaakborstel. Hier zijn speciale schoonmaakmiddelen voor, maar u kunt het ook schoonmaken met azijn of bleekmiddel. Spoel naderhand de voegen goed schoon en maak ze met een doek droog.

Tegels bij Het Badhuys

Het Badhuys is de badkamerspecialist van Breda en omstreken. Bij ons vindt u allerlei producten voor uw badkamer, zoals ligbaden, douches, wandclosetten, wastafels, kranen, radiatoren en maatwerk meubels en wastafels. Ook kunt u bij ons terecht voor een grote verscheidenheid aan tegels: van wandtegels tot vloertegels. Wilt u meer weten over onze badkamertegels en over het onderhoud van deze tegels? Onze ervaren adviseurs geven u graag advies. Neem hiervoor contact met ons op of maak een afspraak.