Spring naar content

Nieuwe trends voor badkamertegels

De vloer of wand van uw badkamer voorzien van nieuwe tegels? U kunt natuurlijk kiezen voor standaard badkamertegels, maar er is zoveel meer mogelijk. Het Badhuys licht in deze blog graag enkele trends aan u toe!

Wilt u uw badkamer laten betegelen? Kies dan eens niet voor de voor de hand liggende tegels, maar ga voor tegels met een betonuitstraling of tegels van kurk. Lees hier enkele tegeltrends en nieuwe inspiratie op!

Trend 1: Keramische tegels

Veelgebruikte tegels in de badkamer zijn keramische tegels. Deze beschikken over zeer veel voordelen. Zo zijn de tegels duurzaam, toepasbaar op een houten én betonnen ondervloer en zijn ze veelal goedkoper dan tegels van andere materialen. U kunt hierbij zelfs kiezen voor keramische tegels die de structuur en uitstraling van hout of natuursteen hebben. Deze zijn soms niet van echt te onderscheiden!

 

Trend 2: Tegels met een betonlook

Producten van beton zijn zeer populair. Dit materiaal ziet u volop in woningen en interieurs terugkomen, zoals lampenkappen met een betonlook, vensterbanken en de tegels van het buitenterras. Beton geeft uw badruimte een robuuste en natuurlijke uitstraling. De betontrend kunt u ook doortrekken naar de badkamer: kies voor wand- of vloertegels met een prachtige betonuitstraling. De uitstraling en de structuur van de tegels net als die van beton, maar er zit een speciale coating over de tegels waardoor ze geschikt zijn voor zeer natte ruimten.

Trend 3: Tegels van kurk

Kurk lijkt misschien niet een voor de hand liggend materiaal voor de badkamer, maar dit is wel degelijk mogelijk. Dankzij de unieke structuur en slijtvaste toplaag is kurk zowel soepel als sterk. Ook is kurk van nature waterafstotend en beschikt het over antislip-eigenschappen. Dit is geen overbodige lux in de badkamer!

Trend 4: Speel met kleur

Bij badkamers wordt veelal gekozen voor tijdloze witte tegels op de wand en donkergrijs op de vloer. Toch komt het combineren met kleurrijke tegels steeds vaker voor. Denk bijvoorbeeld aan wit in combinatie met tegels met een houtuitstraling. Of kies voor Mediterrane mozaïektegeltjes in het geel, groen of blauw. Om een industriële look te creëren kunt u met tegels in diverse zwart-grijze tinten spelen.

Trend 5: Grote tegels

Bij de keuze van vloertegels kiezen steeds meer mensen voor een groter formaat. De afmeting van 30 bij 60 centimeter is veruit de favoriet, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor 60 bij 60 centimeter of 80 bij 80 centimeter. De grote vloertegels maken uw badkamer optisch een stuk ruimer.

Tegels bij Het Badhuys

Bij Het Badhuys in Breda vindt u een verscheidenheid aan tegels. Op de bovenverdieping van onze inspiratieruimte hebben wij een ruimte met productstalen van vloer- en muurtegels. Bovendien kunt u de tegelsamples gemakkelijk tegen de meubels van uw badkamer aanhouden om te kijken of deze goed samengaan. Neem contact op of plan vandaag nog een adviesgesprek met onze badkameradviseurs in. Zij lichten de vele mogelijkheden van badkamertegels graag aan u toe!