Spring naar content
inspiratie

Mogelijkheden voor het ontharden van leidingwater

Heeft u in uw gemeente te maken met hard water? Hard water of kalkrijk water veroorzaakt kalkaanslag aan leidingen, huishoudelijke apparaten en de tegels en meubels in uw badkamer. Lees hier meer over de mogelijkheden voor het ontharden van uw leidingwater.

Leidingwater bevat een bepaalde hoeveelheid calcium en magnesium, samen zorgt dit voor kalk in het water. De hoeveelheid kalk in het water verschilt per gemeente, omdat iedere gemeente samenwerkt met een ander waterleidingbedrijf. Water met een hoge hoeveelheid kalk wordt ook wel hard water genoemd. Hard water veroorzaakt kalkaanslag en dit kan leiden tot kapotte ketels, boilers, kranen en leidingen van wasmachines en vaatwassers.

Kalk in uw badkamer

Ook in badkamers veroorzaakt hard water de nodige overlast, zoals kalkaanslag op tegels, douchecabines, kranen en wastafels. Daarnaast zorgt kalkrijk water voor een droge huid na het douchen of wassen. De kalkaanslag in uw apparaten en uw badkamer kunt u verwijderen met speciale schoonmaakmiddelen tegen kalkaanslag. Hiermee bestrijdt u de gevolgen, maar gaat u de oorzaak niet tegen. Wilt u het probleem bij de kern aanpakken, dan kunt u kiezen voor waterontharders.

Filteren water met waterontharder

Waterontharders nemen weinig plaats in, zorgen voor kalkvrij water en zijn bovendien ook nog eens duurzaam. Waterontharders plaatst u aan het begin van uw waterleiding. In de waterontharder spoelt het water door een filter met een zogenaamde ionenwisseling: hierbij worden de calcium- en magnesiumionen in kalk omgewisseld met natriumionen. Hier merkt u niets van, behalve dat uw water kalkvrij is gemaakt!

Waterontharders van Watercompany

Een van de leveranciers van waterontharders is Watercompany. Watercompany beschikt over handige waterontharders die het water kalkvrij maken en het water honderd procent zuiveren. Daarnaast beschikt deze leverancier over een zogenaamd reverse osmose systeem, ook wel filterkraan genoemd. In tegenstelling tot een waterontharder wordt de filterkraan geplaatst bij het tappunt, zodat water direct gefilterd wordt wanneer het de kraan uit komt. Bent u benieuwd of het water uit uw kraan veel kalk bevat? Op de site van Watercompany vindt u een handig overzicht met de waterhardheden per Nederlandse gemeente.

Watercompany en Het Badhuys

Het Badhuys is een badkamerspeciaalzaak in Breda. We zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren en realiseren van exclusieve badkamers. In onze ontwerpen maken we veelal gebruik van waterontharders van het merk Watercompany. Wilt u meer weten over hard water of wilt u een waterontharder door Het Badhuys laten installeren? Neem contact met ons op! Wij lichten een en ander graag toe en laten u de verschillende mogelijkheden zien.