Spring naar content
inspiratie

Mogelijkheden spiegels in badkamer

Een onmisbaar onderdeel van de badkamer is de badkamerspiegel. Dankzij de spiegel kunt u naar uw spiegelbeeld kijken en kunt u eenvoudig uw haren in model brengen en uw make-up aanbrengen. Het Badhuys geeft u meer informatie over de mogelijkheden van badkamerspiegels.

’s Ochtends als u opstaat kijkt u voor het eerst in de spiegel. Gedurende de dag zult u ongetwijfeld nog verschillende keren in een spiegel kijken, voordat u ’s avonds naar uw spiegelbeeld kijkt tijdens het tandenpoetsen. Kortom, spiegels zijn onmisbaar, want iedereen maakt er dagelijks gebruik van. Bijvoorbeeld om tanden te poetsen, make-up aan te brengen, te scheren of haren te kammen. In veel gevallen wordt hiervoor de spiegel in de badkamer gebruikt.

Verschillende soorten spiegels

In iedere badkamer hangt ten minste één spiegel aan de wand, maar sommige huishoudens zijn er zelfs twee of drie spiegels te bekennen. Badkamerspiegels komen namelijk in verschillende soorten en uitvoeringen, zoals spiegelkasten, spiegels met ingebouwde of opgebouwde verlichting en scheer- en make-upspiegels (ook wel cosmeticaspiegels genoemd). Deze spiegels hebben hun eigen functionaliteiten. Zo kunt u in een spiegelkast uw cosmeticaproducten opbergen en kunt u een scheer- en make-upspiegel gebruiken om uw spiegelbeeld te vergroten.

Verlichting van uw spiegel

Spiegels zijn er in diverse vormen, kleuren en maten. De ene persoon houdt van een strak ontwerp, terwijl een ander kiest voor een antieke spiegel met bronzen omlijsting. Wat alle spiegels met elkaar gemeen hebben, is dat de spiegel goed verlicht moet worden. Op die manier haalt u het optimale uit uw spiegel en reflecteert de spiegel een duidelijker of helderder beeld. Veel mensen kiezen bij de verlichting voor spotjes die boven de spiegel worden aangebracht, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een spiegel waar de verlichting in geïntegreerd is.

Verwarming achter uw spiegel

De spiegel in de badkamer heeft echter één nadeel: hij kan snel beslaan door de aanwezige condens. U kunt de condens gemakkelijk verwijderen wanneer u de deur of raam op een kier zet, zodat de condens uit de ruimte kan ontsnappen. Dit is echter niet wenselijk. Het is namelijk mogelijk om uw badkamerspiegel te voorzien van spiegelverwarming! Achter de spiegel kan eenvoudig een verwarmingsfolie worden aangebracht. Deze folie bestaat uit verwarmingselementen die binnen vijf minuten opwarmen en condens op de spiegel tegengaan.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de spiegels in uw badkamer? Breng een bezoek aan Het Badhuys, een badkamerspeciaalzaak in Breda! Onze adviseurs kunnen u meer informatie geven over alle beschikbare spiegels, de mogelijkheden van spiegelverlichting én de werking van spiegelverwarming. U kunt hiervoor een adviesgesprek met ons inplannen, zodat onze adviseurs u een advies op maat kunnen geven.