Spring naar content

Less is more: de minimalistische badkamer

Less is more. Het is een term die steeds vaker voorbij in de badkamerwereld. De badkamer transformeert zijn functie dan ook steeds meer tot een plek waar genieten en ontspanning centraal staan. Een design die dit als geen ander uitstraalt, wordt dan ook populairder dan ooit. Een minimalistische badkamer creëren klinkt alleen een stuk makkelijker dan het lijkt. De producten die u in deze badkamer kiest moeten namelijk perfect kloppen en op elkaar aansluiten om dat gevoel te scheppen waar deze badkamers om bekend staan. We leggen in ons nieuwe artikel dan ook precies uit hoe u een minimalistische badkamer kunt creëren, zodat less ook daadwerkelijk more is.

Kies voor neutrale kleuren

Wit, zwart of kies uit een veelzijdigheid aan grijstinten. Een minimalist badkamer bestaat haast niet zonder een van deze kleuren. Deze kleuren zijn dan ook een rust aan het oog en zorgen voor een ontspannen en intiem gevoel. Dit betekent echter niet dat u deze niet mag combineren in uw minimalistische badkamer. Wit (marmeren) tegels met zwarte kranen, eiken met wit gestucte wanden of een zwarte badkamer met wit bad en waskom? De mogelijkheden zijn er genoeg zolang u het maar rustig houdt. Ons advies is om uit niet meer dan twee tot drie kleuren te kiezen. U kunt daarnaast het beste voor kleuren kiezen die een strak contrast met elkaar vormen zodat uw badkamer niet alleen rustig, maar ook spannend wordt.

En strakke design materialen

Wanneer u weet welke kleuren in uw badkamer wilt gebruiken kunt u op zoek naar welke materialen hierbij passen. Voor een minimalistische badkamer komen strakke materialen het beste tot zijn recht. Ons advies is daarom om in uw minimalistische badkamer keuze te maken uit de volgende producten:

  • Groot formaat tegels: betonlook, marmer of egaal; vrijwel elke tegel kunt u in uw minimalistische badkamer gebruiken zolang u de keuze maakt uit een groot, strak formaat tegel. Het meest gangbare formaat die wij hiervoor hanteren zijn 120 x 120 cm. Wit stucwerk is daarnaast ook een uitstekende keuze om te maken voor uw badkamer.
  • Glazen douchewanden: een ander visitekaartje van de minimalistische badkamer is de glazen douchewand met zo min mogelijk profiel. Zo lijkt het net alsof deze er niet staat, ook hier weer: less is more!
  • Zwevend badkamermeubel: een echte must op product gebied is het zwevend badkamermeubel. Het ontwerp zorgt ervoor dat uw vloer schitterend doorloopt wat wederom rust geeft in uw design. Wanneer u een volledig strak design wilt, gaat onze keuze uit naar een inbouwwastafel in combinatie met een zwevend meubel.
  • Grote spiegels: Het laatste visitekaartje op materiaalgebied is een grote spiegel. Een grote spiegel laat uw badkamer ruimtelijker ogen en zorgt voor een mooie eyecatcher in uw ruimte. Ook hier geldt dat verder de keuze volledig aan u is, ronde spiegels, vierkant of een dubbele spiegel? Zolang deze bij het design past, kan alles.

Zorg voor genoeg opbergruimte

Een minimalistische badkamer moet opgeruimd en schoon ogen, maar u heeft natuurlijk wel al uw doucheproducten bij de hand nodig. Een makkelijke manier om veel opbergruimte te creëren is om de keuze te maken voor een lang badkamermeubel. Dit geeft u al direct genoeg opbergruimte voor het merendeel van uw badkamerproducten. Andere keuzes die u kunt maken is een inbouwnis in uw douche of inbouwkast in een van uw wanden. Waar een inbouwnis vooral is bedoeld om uw doucheproducten netjes op te bergen, zorgt een inbouwkast al snel voor een flink aantal extra opbergruimte in uw badkamer.

Koop niet te veel accessoires

Er is een veelzijdigheid aan badkameraccessoires die prachtig staan in uw badkamer, maar in de minimalistische badkamer is het zaak om toch alleen de allermooiste te kiezen. Een grote plant als extra eyecatcher, kleine plant op de wastafel of een designlamp zijn schitterende keuzes die u kunt maken. Onze tip is om uzelf af te vragen of u het product echt nodig heeft voordat u deze koopt, en alleen bij een volmondige ja te plaatsen in uw badkamer.

Wij helpen uw graag naar uw minimalistische badkamer

We hopen dat we u genoeg inspiratie heeft gekregen om uw minimalistische badkamer samen te stellen. Wanneer u een minimalistische badkamer in uw woning wilt creëren dan helpen we u uiteraard graag om deze tot in perfectie voor u te realiseren. Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of kom langs in ons experience center in Breda. Bij Het Badhuys ontzorgen we u namelijk volledig in uw weg naar uw droombadkamer. We kijken uit naar uw komst!