Spring naar content

Hoe kiest u de juiste badkamerspiegel?

Een badkamer zonder spiegel is ondenkbaar. De spiegel is namelijk op esthetisch als functioneel vlak een essentieel decorstuk. Behalve dat de spiegel de badkamer compleet maakt, een gevoel van ruimte geeft en nodig is voor het aanbrengen van make-up of het kammen van je haar, kan de spiegel tegenwoordig zelfs worden gebruikt om de badkamerverlichting aan te passen of om naar uw favoriete muziek te luisteren. De keuze welke spiegel bij uw badkamer past, kan daarom lastig zijn. In onze nieuwe artikel helpen we u daarom een handje.

Hoe groot moet uw badkamerspiegel zijn?

Een perfecte spiegel afmeting is voor iedere persoon en badkamer weer anders. Wanneer u namelijk van een moderne badkamer houdt, dan is een grote strakke spiegel van minimaal 100 cm een uitstekende keuze. Zelfs als u een kleine badkamer heeft, is een grote spiegel aan te raden. Het toevoegen van een spiegel over een hele muur kan het ruimtelijke uiterlijk van een kleine kamer namelijk verdubbelen. Voor een trendy, eigentijdse badkamer zijn ronde spiegels beter geschikt. U kunt hierin de keuze maken om een grote spiegel te kiezen waarvan de grote in verhouding staat tot de wastafel, of er kan voor een combinatie van kleinere badkamerspiegels gekozen worden voor een uniek uiterlijk. Er is dus genoeg keus!

Welke vorm past bij u?

Zoals in de vorige alinea beschreven past een strakke rechthoekige badkamer perfect in een moderne badkamer, waar de ronde spiegels vooral voor een trendy en eigentijds uiterlijk zorgen. Wie echter iets totaal unieks wilt, is er goed nieuws. In het geval van spiegel vormen zijn er namelijk geen regels. Naast de rechthoekige, ronde of vierkante spiegel zijn er ook een verscheidenheid aan ongebruikelijke en onregelmatige vormen te vinden. Zo zijn er hexagon-, ruit- en organische gevormde spiegels voor als u van een compleet unieke badkamer houdt.

Wat voor verlichting is een goede keuze voor u?

Misschien nog wel belangrijker dan de badkamerspiegel, is welke verlichting u erbij kiest. Gelukkig is er ook op dit vlak genoeg keus. Een perfecte oplossing welke u bijvoorbeeld in de moderne badkamer kunt maken is om de verlichting in de spiegel te integreren voor een ultra strak resultaat. Voor een losser uiterlijk is het een mooie keus om de verlichting aan de muur te plaatsen of deze aan het plafond te hangen. Wat hierbij het belangrijkst is, is dat het licht zo natuurlijk en verspreid als mogelijk is. Als u benieuwd bent hoe u dat doet, dan kunt u ons artikel welke volledig over badkamerverlichting gaat eens lezen.

Een spiegel met of zonder lijst?

Voor deze keuze is het wederom belangrijk om te kijken naar wat voor gevoel u met uw badkamer wilt creëren. Voor een strakke badkamer is een spiegel zonder lijst namelijk een goede keus, maar een spiegel met een dunne, zwart gespoten lijst kan ook erg stijlvol overkomen. In een eigentijdse, trendy badkamer kan daarnaast weer goed gekozen worden voor een dikkere lijst in bijvoorbeeld zwart. Als u liever van klassiek houdt, dan is het aan te raden om een sierlijke lijst te nemen om te zorgen dat uw badkamer het klassieke gevoel naar voren brengt.

Moet u kiezen voor Hi-Tech in uw spiegel?

Tegenwoordig zijn badkamerspiegels niet alleen functioneel, ze kunnen ook Hi-Tech zijn. Door middel van bijvoorbeeld een touch paneel kan met een tik op het spiegelglas de intensiteit van het licht worden geregeld of naar muziek worden geluisterd. Als u graag van deze functies gebruikt maakt in de badkamer, dan kan het een goed idee zijn om u te laten informeren naar de opties voor in uw spiegel.

Wij adviseren u graag over uw badkamerspiegel

Wilt u graag met een professional de opties voor uw badkamerspiegel bekijken? Kom dan langs in ons experience center in Breda. Onze adviseurs adviseren u namelijk graag over de nieuwste spiegels en welke goed in uw badkamer zullen passen.

Wilt u liever gelijk een adviesgesprek? Maak dan een afspraak. We heten u van harte welkom bij Het Badhuys in Breda.