Spring naar content
inspiratie

De moderne badkamer in 4 elementen

De moderne badkamer is een term welke u vaak voorbij ziet komen als u op zoek bent naar een nieuwe badkamer. Ondanks dat de term tot de verbeelding spreekt, is het soms lastig om precies te bepalen wat een badkamer modern maakt. In deze blog leggen wij van Het Badhuys daarom uit wat de essentiële elementen van een moderne badkamer zijn.

Minimalisme

Het eerste element is het visitekaartje van de moderne badkamer: minimalisme. Strakke meubels waarbij de materialen en functie centraal staan, zijn een goede manier om een minimalistisch uiterlijk aan uw badkamer te geven. Een adviseur kan u daarnaast helpen om deze meubels op zo’n manier in te delen dat de badkamer rustig en open oogt wat het minimalistische uiterlijk nog sterker naar voren brengt. Deze rust en openheid kunt u verder laten terugkomen door de badkamer opgeruimd en georganiseerd te houden door er alleen voorwerpen in te leggen welke u dagelijks gebruikt.

Inloopdouche

Een ander element welke niet weg te denken is uit de moderne badkamer, is de inloopdouche. Een doorlopende vloer in de douche zorgt voor een open en ruimtelijke effect wat een sterke minimalistische look creëert. Het is daarnaast ook praktischer dan een douchebak gezien u zonder drempel in uw douche kunt stappen.

Inbouw

Om het minimalistische effect in de badkamer te houden, is het lastig om veel meubels in de badkamer te plaatsen zoals kasten en toiletborstels. Er is hier een simpele oplossing voor en dat is om deze meubels in uw badkamer te laten inbouwen. Op deze manier creëert u een modern en minimalistisch uiterlijk in uw badkamer en heeft u ook genoeg ruimte om al uw spullen op te bergen.

Tegels

Als laatst zijn er de badkamertegels welke wederom belangrijk zijn bij het creëren van een moderne uitstraling voor uw badkamer. De kleur van de tegels maakt voor een moderne badkamer weinig uit. Om een strak uiterlijk te creëren, zijn grote, doorlopende tegels wel aan te raden.

Uw eigen moderne badkamer

Bent u na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt en benieuwd naar de opties voor het creëren van een moderne badkamer in uw woning? Kom dan eens langs in ons experience center in Breda. Onze adviseurs hebben jaren ervaring in de branche en kunnen u perfect helpen om de badkamer van uw dromen te creëren.