Spring naar content

De luxe badkamer in 5 essentiële elementen

We geloven dat het veilig is om te zeggen dat iedereen een luxe badkamer in één oogopslag kan herkennen. Het wordt alleen lastiger om de vraag te beantwoorden welke elementen er nou precies voor zorgen dat de badkamer er zo luxe uitziet. Een vraag die echter erg nuttig kan zijn om te beantwoorden als u zelf een luxe badkamer wilt creëren. Het Badhuys geeft daarom in dit blogartikel antwoord op dit vraagstuk zodat u precies weet welke elementen u in uw badkamer kan gebruiken, zodat deze er als een echte luxe badkamer komt uit te zien.

Een ruimtelijkheid creëren

Het eerste element voor een luxe badkamer is dat de badkamer ruim oogt. Een groot aantal vierkante meters tot uw beschikking hebben is daarbij handig, maar niet nodig. U kunt namelijk door het gebruik van neutrale kleuren en minimalistische elementen de illusie van extra ruimte creëren. Dat scheelt weer een verhuizing!

Het gebruik van luxe materialen

In een luxe badkamer mogen luxe materialen natuurlijk ook niet ontbreken. Materialen welke Het Badhuys vaak in zulke badkamers gebruikt, zijn bijvoorbeeld marmer, solid surface, massief eikenhout, diverse houtfineren en composiet. Daarnaast zijn er nog diverse andere materialen te gebruiken om te zorgen dat uw badkamer een echte luxueuze uitstraling krijgt. Het is daarbij niet gelijk nodig om uw hele badkamer in bijvoorbeeld marmer te laten betegelen. U kunt deze materialen namelijk ook in elementen, zoals een badkamermeubel, laten terugkomen. Zo geeft u, uw badkamer net dat extra stukje luxe mee.

Het vrijstaand bad als eyecatcher

In de moderne badkamer is een vrijstaand bad haast niet weg te denken. In combinatie met een vrijstaande kraan is het daarnaast een echte blikvanger en kan daarom goed gebruikt worden om de stijl van uw badkamer extra te benadrukken.

Design verlichting als finishing touch

De verlichting in een badkamer is ook een belangrijk element van hoe uw badkamer overkomt. Tegenwoordig is er een gigantische variantie aan designerslampen die uw badkamer de luxe geeft die u wilt creëren. Het is echter wel belangrijk om hieraan toe te voegen dat een opvallende designerslamp niet nodig is om een luxe badkamer te creëren. Op een juiste manier gebruik maken van spotjes en indirecte LED-sfeerverlichting kan er namelijk voor zorgen dat uw badkamer net zo luxe overkomt als met designerslampen. Het is hierbij vooral belangrijk dat de verlichting past bij de stijl die u wilt creëren voor uw badkamer.

Een ongekend uitzicht

Een goed uitzicht is om privacyredenen vaak lastig te creëren in een badkamer, maar als het mogelijk is, is dat het volledig waard.  Een groot raam in uw badkamer zorgt er namelijk voor dat uw badkamer extra ruim overkomt. Daarnaast kunt u vanuit een bad van een prachtig uitzicht genieten dat onbetaalbaar is. Het is daarom niet voor niets dat uw badkamer extra luxe overkomt als u een mooi uitzicht weet te creëren.

Uw eigen luxe badkamer

Bent u helemaal geïnspireerd geraakt en benieuwd naar de opties voor uw eigen badkamer? Kom dan eens langs in ons experience center in Breda. Onze adviseurs hebben namelijk al jaren ervaring in de branche en kunnen u daarom perfect helpen om de badkamer van uw dromen te creëren.

Wilt u liever gelijk een adviesgesprek voor uw toekomstige badkamer? Maak dan een afspraak met een van onze vakkundige adviseurs. We kijken uit naar uw komst!