Spring naar content

De badkamertrends van 2022 die u niet mag missen

Het nieuwe jaar laat nog even op zich wachten, maar dat houdt ons niet tegen om alvast de nieuwste trends van 2022 op te sommen. Met de huidige wachtlijsten is het ook geen overbodige luxe om alvast goed op de hoogte te zijn wat de badkamer van volgend jaar ons allemaal gaat brengen. We houden u niet langer op, dus lees vooral verder.

Pure luxe met behang

De eerste badkamertrend van 2022 is er een die in een korte tijd een echte opmars heeft gemaakt in de badkamer. Behang is een schitterende toegevoegde waarde aan de luxe badkamer gebleken en zagen we in 2021 dan ook regelmatig terug komen in onze badkamers. Goud, zilver of een fleurig patroon? Met behang kunt u alle kanten op. Het gebruik van badkamer behang komt het best tot zijn recht als accent wall. U kunt hierbij het beste kiezen voor een wand die niet of licht in aanmerking komt met vocht. Zo zijn achter een vrijstaand bad of badkamermeubel twee plekken waar behang perfect kan worden gebruikt.

Betrekken bij de rest van het interieur

Waar een badkamer nog vaak als aparte ruimte wordt beschouwd, zal het in 2022 steeds populairder worden om de badkamer te gaan betrekken bij de rest van de woning. Een subtiele manier om dit te realiseren, is om bijvoorbeeld de vloer te laten doorlopen naar de badkamer. Met het huidige assortiment houtlooktegels heeft u tegenwoordig ook genoeg opties om dit door te voeren. Het doortrekken van de materialen van uw interieur naar de badkamer werkt uitstekend wanneer u uniformiteit wilt creëren en de daarbij passende rust in design. Heeft u toch geen zin om uw gehele badkamer te verbouwen? Dan kunt u de verschillende materialen uit uw woning ook in accessoires in uw badkamer laten terugkomen. Hierdoor krijgt u misschien niet direct de uniformiteit in uw woning als bij de vorige twee opties, maar dit geeft al een flinke stap in de goede richting.

Kijk verder dan de standaard materialen

Na chroom in de badkamer is de laatste jaren mat zwart dé nummer 2 geweest als kraanmateriaal in de badkamer. Wat ons betreft is het dus tijd voor wat nieuws en gelukkig denken daar meer mensen net zo over. Nikkel, koper, goud en grafiet zijn luxe materialen die schitterend gaan staan in de badkamer van 2022. Combineer dit met natuursteen en high-end houtsoorten zoals walnoot en u creëert een badkamer die niet alleen trendy is, maar ook een genot om naar te kijken!

De kleuren die u de badkamer van 2022 gaan bepalen zijn aards. Het groen van planten, bruin van hout en grijstinten van natuursteen sluiten hier perfect bij aan. Binnen en buiten moeten één geheel vormen om een rust in uw woning te creëren. Maar rust hoeft niet saai te zijn. Weten hoe u dit het beste kan aanpakken? Dan hebben wij al onderzoek gedaan naar dé badkamerkleuren van 2022.

Wellness: meer dan alleen een badkamer

Dat de badkamer zich over de laatste jaren heeft ontwikkelt tot een ruimte die meer is dan alleen een plek om uzelf te verzorgen, is niets nieuws. Toch wordt daar in 2022 nog een extra schep bovenop gedaan en dat is dat de badkamer steeds meer wordt uitgebreid tot heus wellness centrum. Een sauna of stoomruimte in de badkamer zien we dan ook vaker terugkomen in onze gerealiseerde badkamers. De maatwerk mogelijkheden om het design van deze producten naadloos te laten aansluiten op de rest van de badkamer en natuurlijk de ontspanning die deze producten meebrengen, maakt het dat we verwachten dat we deze trend nog veel gaan terugzien in 2022.

Lekker creatief met mix & match

De laatste badkamertrend van 2022 die we in dit artikel uitlichten is dat u lekker creatief kunt zijn in uw badkamerontwerp van 2022. Het combineren van meerdere materialen en kleuren is namelijk bijna een must voor als u deze trendy en spannend wilt laten ogen in 2022. Zo zijn koper met zwart, blauwe hexagoon met wit marmer en betonlook met donkere houtkleuren voorbeelden van combinaties die wij dit jaar in onze badkamers hebben gemaakt. De vuistregel bij deze trend is om het niet te druk te maken, maar materialen te kiezen die uitstekend bij elkaar passen en deze op een natuurlijk manier in elkaar over te laten lopen.

De badkamertrends van 2022 in uw woning

We hopen dat u door deze trends geïnspireerd bent geraakt om uw badkamer voor 2022 helemaal trendy te laten ogen. Mocht u op zoek zijn naar een badkamer en samen met een professional aan de tafel zitten die uw ideeën vertaald naar een ongekend design? Dan nodigen wij u graag uit in ons experience center. We kijken uit naar uw komst!