Spring naar content
Inspiratie

De badkamertrends van 2020

Eind 2019 brachten wij de badkamertrends van 2020 in kaart waarin we alvast vooruit keken naar welke badkamertrends u in 2020 kon verwachten. Nu we alweer over de helft van het jaar zijn, vonden we het mooi tijd om onze blog eens een update te geven. Lees dus snel verder als u wilt weten waar uw luxe badkamer aan moet voldoen om deze helemaal trendy te laten overkomen.

Buiten naar binnen

Eerst werden de tuin en het interieur als losse onderdelen gezien. Binnen was binnen en buiten was buiten. Gelukkig vallen binnen en buiten steeds meer samen want het resultaat is adembenemend. Of u nu een volledige muur van kurk of mos wilt, of het bij een in het oog springende plant blijft, al het groen zorgt ervoor dat uw badkamer lekker natuurlijk, vrolijk en rustgevend maakt.

Unieke betegeling met patroontegels

De kleuren in de badkamer is niet het enige wat er in 2020 fleuriger mag komen uit te zien. De tegels in de badkamer mogen namelijk weer patronen bevatten. De trend zet zich ook voort naar bijvoorbeeld het toilet, de keuken en de hal. En het leuke van deze trends is: of u deze nu als muur- of vloertegels gebruikt; u heeft in ieder geval altijd een goede blikvanger in uw badkamer te pakken.

Less is more met minimalisme

Less is more, het minimalisme heeft de afgelopen jaren al zijn intrede in de badkamer weten te maken en deze trend zal zich in 2020 alleen maar verder doortrekken. Het idee dat de badkamer ook een plek is voor rust breidt zich namelijk steeds verder uit. Een badkamer die zo in een spa kan passen, hoort daar natuurlijk perfect bij.

Open badkamer voor pure rust

De open badkamer (ofwel en suite) werd in de provincies Holland al populairder, maar de verwachting is dat ook de rest van Nederland eerder aan een open badkamer zal gaan. Het is natuurlijk ook een praktische oplossing voor als u ruimte en rust wilt creëren en niet over een grote badkamer beschikt. Daarnaast zijn er tegenwoordige genoeg oplossingen om de badkamer uit het zicht te plaatsen zodat u nog wat extra privacy kan creëren. Er is dus geen reden meer om de open badkamer in ieder geval niet te overwegen.

Meer aandacht naar de spiegel

De badkamerspiegel krijgt in 2020 meer aandacht want deze wordt namelijk groter en opvallender. Vooral de ronde spiegels zullen populair worden. De ronde vormen zorgen namelijk voor een mooi contrast met de strakke en hoekige lijnen die in de meeste badkamers populair zijn. Daarnaast kan er ook meer met het bevestigen van de spiegels gedaan worden. Zo kunnen de spiegels aan bijvoorbeeld stukken touw of staalkabel bevestigd worden. De mogelijkheden met spiegels in 2020 worden daardoor alleen maar groter.

Niet te missen: de visgraat tegels

De hexagon tegels waren vorig jaar natuurlijk niet uit de badkamer weg te denken. Ondanks dat deze tegels nog steeds populair zijn, is er maar die we echt super trendy mogen noemen dit jaar en dat zijn de visgraat tegels. Deze tegels zijn, zoals de naam al zegt, in een visgraatpatroon gelegd en geven uw badkamer een ultiem eigentijds uiterlijk. Deze tegels zal u voornamelijk op de wand terugvinden en het leuke is dat u de tegels in één kleur kunt gebruiken, maar ook meerdere kleuren met elkaar kunt combineren. Zo krijgt uw badkamer een compleet unieke feel.

Uniek en rustiek

De badkamer mag er in 2020 dus vooral uniek en strak uit komen te zien. Natuurlijk zijn er naast deze badkamertrends nog veel meer trends die vanuit 2019 doorzetten naar 2020 zoals vrijstaande baden, marmeren tegels en koperen kranen. Mocht u daarom op zoek zijn naar een badkamer en geïnspireerd zijn geraakt; dan nodigen wij u graag uit in onze inspiratieruimte. Op die manier kunnen we samen kijken welke trends er nog meer zijn en welke natuurlijk passen in uw toekomstige badkamer. We kijken in ieder geval uit naar uw komst!