Spring naar content
Inspiratie

De 5 badkamervloer ideeën van 2020

De badkamervloer vormt de basis en toon van de badkamer. Het is daarom belangrijk dat deze behalve praktisch, ook stijlvol is en mooi bij uw badkamer past. Gezien het vervangen van de vloer ook nog eens een hele opgave is, is het de moeite waard om net even wat extra tijd te besteden in de zoektocht naar de vloer welke perfect in uw droombadkamer past. In onze nieuwe blog geven we u daarom de vijf badkamervloer ideeën van 2020 zodat u een weloverwogen keuze voor uw toekomstige badkamer vloer kunt maken.

1. Houtlook tegels voor een warme uitstraling

Hout staat prachtig in de badkamer alleen is het niet erg praktisch als vloer gezien er veel vocht op komt. Gelukkig is hier een oplossing voor en dat zijn tegels met een houtlook. Op deze manier heeft u de voordelen van een tegelvloer, maar het uiterlijk van uw favoriete houtsoort. Deze houtlook tegels beginnen steeds meer hun weg naar de badkamer te vinden omdat ze tegenwoordig lastig te onderscheiden zijn van de authentieke variant. Als u daarom een natuurlijke en warme uitstraling wilt creëren, is een houtlook badkamer vloer een uitstekende keus.

2. Eigentijds met Portugese tegels

De Portugese tegels zijn al een tijd populair in de badkamer en dat is vooral te danken aan de oneindige verscheidenheid aan patronen welke deze tegels hebben te bieden. Dankzij deze veelzijdigheid is de Portugese tegel in bijna elke badkamerstijl te gebruiken, maar leent zich het beste voor de landelijke en eigentijdse badkamer door zijn kleurrijke en authentieke uiterlijk. Bij Het Badhuys hebben we een verscheidenheid aan Portugese tegels in onze stalen ruimte staan. Zo kunt u inspiratie opdoen van welke Portugese tegels het beste past in uw badkamer.

3. Alle kanten op met visgraat tegels

De visgraat tegel is misschien wel dé populairste wandtegel van dit moment, maar kan ook gewoon als vloertegel worden gebruikt. Een leuk idee hierbij is om de wandtegel door te leggen naar de vloer zodat u eenheid creëert in uw badkamer. De visgraat tegels zijn daarnaast in verschillende soorten verkrijgbaar zoals houtlook, glans tegels en matte tegels, waardoor u er elke kant mee op kunt.

4. Wit, zwart of zelfs blauw met marmer

Gaat uw voorkeur uit naar een luxe badkamer? Dan zijn marmeren tegels een uitstekende keuze voor uw badkamer. Binnen deze tegels kunt u uit verschillende kleuren kiezen welke uw badkamer weer ander gevoel geeft. Zo geven de witte tegels u een fraaie, zachte uitstraling, waar de zwarte variant een bijzondere en expressieve sfeer neerzet. Als u daarnaast een eigenzinnige twist aan uw badkamer wilt geven, dan kunt u ook nog de keuze maken voor blauwe, crème of bruine marmeren tegel. Een goede tip als u een marmeren tegel wilt, is om ook naar keramische tegels te kijken met marmerlook. Marmeren tegels hebben namelijk veel onderhoud nodig doordat het een natuursteen is, waar u bij de keramische variant geen rekening mee hoeft te houden.

5. En voor pure rust in uw uitstraling…

Kiest u voor grote matte tegels in lichte grijstint tot zwart. Ze zorgen namelijk voor een strakke, minimalistische uitstraling wat ervoor zorgt dat uw badkamer rustig oogt. De tegels zijn door deze gegevens dan ook erg populair in de moderne badkamer. Doordat matte tegels daarnaast ook in de rest van het huis steeds populairder wordt, zijn deze tegels ook een goede manier om een eenheid door het hele huis te creëren. De rustige kleuren maken de tegels ook een stuk tijdlozer.

De badkamervloer voor uw badkamer

We hopen dat u door deze blog genoeg inspiratie heeft om uw toekomstige badkamer extra persoonlijk en uniek te maken. Wilt u daarnaast gericht advies voor uw toekomstige droombadkamer, een fotorealistisch ontwerp van uw idee of een partij welke uw idee volledig kan realiseren? Neem dan contact op met Het Badhuys. Onze adviseurs hebben jaren ervaring en volgen alle ontwikkelingen op de voet waardoor ze u met de meest uiteenlopende vragen kunnen helpen. We kijken dan ook uit naar uw komst!