Spring naar content

Badkamerkranen in diverse stijlen, materialen en designs

Wilt u uw badruimte voorzien van nieuwe kranen, zoals een badkraan, douchekraan en wastafelkraan? Er is veel mogelijk. Zo zijn er kranen in tal van stijlen, materialen en designs. Het Badhuys geeft u meer informatie over de mogelijkheden in badkamerkranen.

Kranen in de badkamer moeten niet alleen passen bij de uitstraling van uw badruimte: ze moeten ook functioneel zijn. Met een mengkraan kunt u koud en warm water mengen tot u de juiste temperatuur heeft bereikt. Ook kunt u kiezen voor een thermostaatkraan, waarbij u de temperatuur selecteert die u wilt hebben. Bovendien kunt u de sterkte van de waterstraal bepalen met de kraan: draait u de kraan half open, dan komt er minder water uit de kraan of douchekop.

Verschil badkranen, douchekranen en wastafelkranen

In de badkamer heeft u een badkraan en/of douchekraan en een wastafelkraan nodig. Heeft u een ligbad, dan kunt u deze met water vullen met behulp van een badkraan. Badkranen zijn beschikbaar als mengkraan of thermostaatkraan, beschikbaar in verschillende designs en gemaakt van diverse materialen. In uw douchecabine maakt u juist gebruik van een douchekraan, beschikbaar als mengkraan of thermostaatkraan. Douchekranen moeten zeer betrouwbaar zijn wat betreft temperatuurregeling, anders komt er uit het niets heet water uit de douchekop. Bij uw wastafel maakt u gebruik van een wastafelkraan. Bij wastafelkranen staat het bedieningsgemak voorop en kunt u kiezen uit 2-knopskranen en kranen met één hendel.

Kranen in verschillende stijlen en materialen

Naast deze verschillende soorten kranen is er ook veel verschil in het design en materiaalgebruik. Van klassiek tot modern en van rustiek tot designvol: er zijn verschillende stijlen te bespeuren. Daarnaast heeft u keuze uit diverse materialen, bijvoorbeeld kranen gemaakt van chroom, RVS, koper of goudkleurig materiaal. Ook zijn er kranen op de markt met een matzwarte afwerking of een hagelwitte hoogglans. Het is aan te raden om één stijl of lijn te kiezen, en hier zowel de badkraan, douchekraan en wastafelkraan van te kiezen.

Hoogwaardige kranen van Hotbath en Vola

Iedereen kent de kranen van Grohe, Tiger, Bruynzeel en Plieger, maar als uw eens een ander soort badkamerkraan wilt, dan kiest u voor minder gangbare merken als Hotbath en Vola. Deze merken zijn misschien minder bekend, maar zijn wel degelijk voorzien van topkwaliteit en een zeer modieus design. De artikelen van het Nederlandse merk Hotbath zijn voorzien van vijf jaar garantie en zijn uitsluitend verkrijgbaar via dealers. De artikelen van Vola zijn in 1968 ontworpen door de beroemde Deense architect en ontwerper Arne Jacobsen.

Advies van Het Badhuys

De artikelen van Hotbath en Vola zijn verkrijgbaar via Het Badhuys, de badkamerspeciaalzaak van Noord-Brabant. Wij zijn selectdealer van deze én andere topmerken. Breng een bezoek aan ons experience center of maak een afspraak met een van onze adviseurs. Zij lichten de mogelijkheden graag aan u toe en laten zien welke kranen u kunt kiezen.