Spring naar content

Badkamer behang: een artikel vol inspiratie

Van een luxe gouden textuur naar een kleurrijk patroon voor een fleurig en speels design: de mogelijkheden van badkamer behang zijn eindeloos. Het is dan ook niet gek dat behang in de badkamer behoord tot een van dé badkamertrends van 2022. Ondanks dat is het echt een nieuwe trend die pas het afgelopen jaar langzaam zijn weg begon te vinden naar de badkamer. Inspiratie opdoen omtrent badkamer behang is daarom wat lastig, maar daar brengen we met dit artikel graag verandering in. Lees dus vooral verder en ontdek de meerwaarde van behang in uw badkamer!

Creëer luxe met goud badkamer behang

Goud en luxe zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Waarom u daarom een luxe sfeer in uw badkamer wilt creëren, dan is de keuze voor goud behang zeker het overwegen waard. Behang leent zicht perfect als accent wall en met goud is ons advies om niet meer dan één wand met dit behang te bekleden. Op deze manier oogt uw badkamer niet te druk, maar creëert u een schitterende blikvanger die de luxe en het chique design van uw badkamer perfect weerspiegelt.

Een sterke neutrale basis met beige

Wanneer u liever rustige kleuren wilt laten terugkomen in de badkamer, dan is beige zomaar het behang voor u. Met beige badkamerbehang vormt u een sterke neutrale basis waarop u meer kleur kwijt kunt. Zo is in onderstaande badkamer het beige gecombineerd met schitterende gouden kranen en lijst. Op deze manier vallen de materialen extra goed op en houdt u het design rustig voor het oog.

Maak het uniek door een patroon

Wilt u liever iets unieks van uw badkamer maken. Dan is er op het gebied van wandbekleding haast geen betere manier dan voor behang met een patroon te kiezen. Met patroon badkamer behang brengt u persoonlijkheid en een speels element naar uw badkamer en bent u tevens een schitterende eyecatcher rijker. Net als met de gouden variant is het met patroon badkamer behang extra belangrijk om de rest van de ruimte op het gebied van kleur rustig te houden. Zo houdt u evenwicht in het design en komt uw gekozen patroon extra sterk naar voren.

Of combineer het badkamer behang met andere materialen

Buiten badkamer behang zijn er ook genoeg andere schitterende materialen. Wanneer u niet kunt kiezen dan is combineren ook zeker een optie. Zo is in onderstaande toiletruimte het behang gecombineerd met prachtige houtlook tegels. Rustige materialen, maar met genoeg spanning om te verrassen. Het mooie aan behang is daarnaast dat de mogelijkheden ongeveer eindeloos zijn en de combinaties daarmee ook.

Nog iets om op te letten voordat u kiest voor badkamer behang

Behang vindt steeds meer zijn weg naar de badkamer en het badkamer behang is dan ook steeds beter bestand tegen water. Zeker wanneer u kiest voor behang met een toplaag van vinyl, zal de keuze voor badkamer behang vrijwel voor geen waterschade zorgen. Toch is ons advies om erop te letten waar u het behang plaatst. U kunt het beste wanden kiezen die niet of licht in contact komen met water. Goede plekken hiervoor zijn wanden achter uw wastafel of achter uw vrijstaand bad. Op deze manier blijft het behang mooi en geniet u er het langst van.

Het perfecte badkamer behang voor uw luxe badkamer

We hopen dat u volledig bent geïnspireerd over hoe u badkamer behang in uw woning kunt gebruiken. Wanneer u een behang in uw badkamer wilt creëren dan helpen we u uiteraard graag om u het beste advies te geven. Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of kom langs in ons experience center in Breda. Bij Het Badhuys ontzorgen we u namelijk volledig in uw weg naar uw droombadkamer. We kijken uit naar uw komst!