Spring naar content
inspiratie

Alles wat u moet weten over het badkamermeubel

Een badkamermeubel is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de badkamer. De wastafel is dan ook een object welke dagelijks wordt gebruikt en door er een meubel van te maken, wordt het dé blikvanger van de badkamer. Als u daarom op zoek bent naar een nieuwe badkamer heeft het baat om zorgvuldig uw nieuwe badkamermeubel te kiezen. In deze blog vertellen we u om deze reden waarop u moet letten bij de aankoop van een nieuw badkamermeubel.

Materialen van een badkamermeubel

De materialen die worden gebruikt, zijn belangrijk voor de sfeer die u wilt in de badkamer. De fronten van het meubel worden vaak van houtfineer gemaakt. Dit zorgt voor een warme en luxe uitstraling. Als u daarentegen liever een moderne, strakke uitstraling wilt, dan is het mogelijk om het houtfineer in alle mogelijke kleuren en stijlen te laten spuiten. Zo heeft u de voordelen van hout, maar ook het design welke past bij de stijl die u voor uw badkamer wilt creëren.

Verschillende wastafels

Op een badkamermeubel hoort een wastafel. Op het gebied van wastafels is de keuze te maken uit twee varianten; namelijk een opbouw wastafel of een inbouw wastafel. Het verschil hiertussen is dat een opbouw wastafel een kom of bak is welke op het meubel wordt geplaatst terwijl een inbouw wastafel in het meubel geplaatst wordt. De keuzes in materiaal zijn vergelijkbaar. Dit is over het algemeen natuursteen, keramiek of een Solid Surface zoals HI-MACS.

Verschillende designs van een badkamermeubel

Een eerste design keuze die u kunt maken bij het bepalen van uw badkamermeubel, is of u een zwevend of staand meubel wilt. Een zwevend meubel is tegenwoordig populair. De badkamer oogt namelijk groter doordat de vloertegels doorlopen tot de wand. Een andere keuze die u kunt maken is om de wastafel boven het meubel te laten zweven. Dit zorgt voor een unieke en moderne stijl.

Een passende spiegel

Het laatste onderdeel wat natuurlijk niet mag ontbreken boven de wastafel, is de spiegel. In de moderne badkamer staat het stijlvol om een rechthoekige spiegel te plaatsen welke dezelfde lengte heeft als het meubel. Ook wordt het steeds populairder om ronde spiegels te plaatsen. Zo kunnen bijvoorbeeld meerdere ronde spiegels gecombineerd worden zodat er een uniek design ontstaat.

Uw eigen luxe badkamer

Bent u geïnspireerd geraakt en benieuwd naar de opties voor uw eigen badkamermeubel? Kom dan langs in ons experience center in Breda. Onze adviseurs hebben jaren ervaring in de branche en kunnen u perfect helpen om de badkamer van uw dromen te creëren.

Wilt u liever gelijk een adviesgesprek voor uw toekomstige badkamer? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. We heten u van harte welkom bij Het Badhuys in Breda.