Spring naar content

8 ideeën voor de kleine badkamer

Een badkamer indelen is naast erg leuk, ook een hele uitdaging. Zeker wanneer u weinig ruimte in huis heeft voor de badkamer, kan het bijzonder lastig zijn om op een stijlvolle manier al uw wensen in uw badkamer te gieten. In dit artikel helpen we u daarom een handje door 8 ideeën te geven voor de kleine badkamer.

1. Hangend toilet

Naast dat een hangend toilet er stijlvol uitziet, bespaart het ook nog eens beenruimte en vloeroppervlak. De vloer loopt daarnaast onder het toilet door waardoor de badkamer groter oogt. Het is daarom een erg goede keus om te maken voor de kleine badkamer. Het enige waar rekening mee gehouden moet worden, is dat u genoeg ruimte in de wand heeft om het reservoir in de muur te installeren.

2. Laag profiel bad

Badkuipen nemen twee keer zoveel vloeroppervlak in beslag als douches. Als u daarom ruimte moet maken in de badkamer, is het de overweging waard om voor alleen een douche te kiezen. We begrijpen echter ook dat een bad een uniek stukje ontspanning biedt. Als u daarom toch erg graag een bad in uw badkamer wilt, raden wij aan om voor een vrijstaand bad te kiezen met een lager profiel. Door deze keuze oogt uw badkamer namelijk een stuk meer open en dit neemt de minste ruimte in beslag vergeleken andere opties.

3. Glazen douchewanden

Ons derde idee is misschien wel voor de hand liggend, maar daarom niet minder belangrijk. De glazen douchewand is namelijk misschien wel de beste keuze welke u kunt maken om de kleine badkamer ruimtelijk te laten ogen. Een glazen douchewand zorgt er namelijk niet alleen voor dat deze ruimer oogt, maar brengt ook meer licht in uw douche.

4. Inloopdouche

Een vierde manier om uw kleine badkamer toch ruim te laten ogen, is door een inloopdouche te nemen. Op deze manier loopt uw vloer namelijk volledig door waardoor deze ruimer oogt. Het is daarnaast ook praktischer dan een douchebak gezien u zonder drempel uw douche in kunt lopen.

5. Hangend badkamermeubel

Net als bij aan de muur gemonteerde toiletten, zijn aan de muur gemonteerde wastafels een uitstekende manier om vloerruimte te besparen. Bij Het Badhuys kunnen we daarnaast uw badkamermeubel volledig op maat laten maken zodat, hoe klein uw badkamer ook is, deze altijd perfect in uw ruimte past.

6. Schuifdeuren

Naast het verwijderen van het bad, is een schuifdeur een van de grootste ruimtebesparende ideeën voor kleine badkamers. U kunt door deze keuze tot één vierkante meter bruikbare ruimte winnen. Zo kunt u genoeg ruimte creëren voor als uw droombad of stijlvolle badkamermeubel net niet past in combinatie met een normale deur.

7. Think vertical

In kleine badkamers wordt de opslag vaak als eerst opgeofferd. Hoewel er misschien weinig ruimte op de vloer overblijft, is er vaak genoeg ruimte aan de muur. Zeker met maatwerk zijn er genoeg mogelijkheden waardoor u genoeg opbergruimte creëert, zonder dat het afdoet aan de sfeer van de badkamer.

8. Spiegels

Het toevoegen van een spiegel over een hele muur kan het uiterlijk van een kleine kamer verdubbelen. Spiegels zijn daarnaast geweldig om licht te weerkaatsen, zodat u meer licht uit uw verlichtingsarmaturen of ramen kunt halen.

Maatwerk advies voor uw kleine badkamer

We hopen dat u met deze ideeën uw kleine badkamer naar een hoger niveau kunt tillen. Bent u daarnaast benieuwd welke ideeën een professional gericht op uw ruimte heeft. Plan dan een afspraak in met een van onze adviseurs van Het Badhuys. Onze adviseurs hebben jaren ervaring in de branche en volgen de trends op de voet waardoor ze de perfecte badkamer kunnen ontwerpen voor uw ruimte. We kijken uit naar uw komst!