Spring naar content

5 designideeën voor een hangend toilet

Of het nu komt door het minimalistische uiterlijk, gebruiksgemak of ruimtebesparing; één ding is zeker en dat is het hangend toilet zich onlosmakelijk heeft verbonden met de hedendaagse badkamer. Met het huidige assortiment is het daarnaast mogelijk om voor elke stijl een passend hangend toilet te vinden. Door deze keuzevrijheid kan het alleen ook lastig zijn om door de bomen het bos te zien. In ons nieuwe artikel helpen we u daarom een handje door onze 5 favorieten designideeën voor een hangend toilet te laten zien.

1. Een blikvanger met een nis

Bent u op zoek naar een plek waar u decoratie kunt plaatsen? Dan is een nis plaatsen boven uw toilet een goed idee. Op deze manier maakt u van uw decoratie gelijk een blikvanger. Als het na het plaatsen van de decoratie voor u nog niet opvallend genoeg is, dan kunt u ervoor kiezen om een opvallende tegel in alleen de nis te plaatsen. Combineer dit nog eens met led verlichting in de nis en u bent ervan verzekerd dat u een prachtige eyecatcher in uw badkamer of toilet bezit.

2. Bouw uit voor extra opbergruimte

Naast de nis is er een andere mooie oplossing voor in het toilet en dat is een uitbouwwand. In de uitbouwwand zit op een stijlvolle manier het inbouwreservoir verstopt, maar heeft u bovenop het reservoir nog genoeg ruimte voor het opbergen van toiletproducten of het plaatsen van decoratie. U heeft daarnaast verschillende mooie designkeuzes welke u kunt maken met zo’n wand. Zo kunt u er voor kiezen om de vloertegels door te leggen op de uitbouwwand zodat deze extra opvalt. Combineer dit met het plaatsen van een houten plank op de wand en uw toilet is omgetoverd tot een plaatje!

3. Het stijlvol opbergen van je toiletrollen

Het is bij een toilet altijd handig om extra toiletpapier bij de hand te hebben. Alleen een stijlvolle manier vinden om dat voor elkaar te krijgen, is minder makkelijk maar zeker niet onmogelijk. Kijk onderstaande toilet, maar eens met een decoratie toiletrolhouder boven het hangend toilet. Praktisch en lekker trendy!

4. Inbouwkast

Wanneer u de muur boven het reservoir wilt laten doorlopen, dan is dit natuurlijk ook een optie. Het nadeel is alleen dat er dan een stuk ruimte in de muur over blijft waar nog handig gebruik van kan worden gemaakt. Voor degene die dit als ons een beetje zonde vindt, is er de oplossing: het gebruik van een inbouwkast. In combinatie met een push-to-open deuropener loopt uw muur netjes door, maar heeft u ineens flink wat extra opbergruimte voor uw toiletproducten.

5. Combineren met een hangend bidet

Wanneer u toch al bezig bent om een hangend toilet te plaatsen, waarom neemt u er dan niet gelijk een hangend bidet bij? Op deze manier krijgt u een fris ‘douchegevoel’ na elk toiletbezoek en een bidet is ook nog eens milieuvriendelijker dan toiletpapier. Voor het uiterlijk hoeft u zich ook niet tegen te houden want zoals onderstaande badkamer laat zien, ziet een hangend bidet er net zo stijlvol uit als het toilet.

Een hangend toilet in uw woning

Bent u benieuwd welke designideeën onze adviseurs voor uw badkamer en/of toilet heeft? Kom dan langs in ons experience center in Breda. Onze adviseurs geven u graag over de advies over de huidige trends op badkamer gebied en weten als geen ander hoe ze de badkamer van uw dromen kunnen ontwerpen.

Wilt u liever gelijk een adviesgesprek? Maak dan een afspraak. We heten u van harte welkom bij Het Badhuys in Breda.