Spring naar content

5 badkamer snufjes om in de gaten te houden

We kunnen in ons dagelijks leven niet meer om high tech heen, en de badkamer ontkomt er ook niet aan. Deze technologische ontwikkelingen brengen echter genoeg mogelijkheden om uw badkamer bezoek zo gemakkelijk mogelijk te maken zodat u volledig tot rust kunt komen. Bent u benieuwd welke snufjes uw badkamer naar een hoger niveau kunnen tillen? Lees dan direct verder om erachter te komen.

1. Spoeltoilet

De bidet is ondanks zijn betere hygiëne en lagere impact op milieu vergeleken toiletpapier, nog niet erg populair in de Nederlandse badkamer. Of het nu komt door de extra ruimte welke ervoor nodig is of het niet in onze cultuur zit weten we niet, maar wellicht dat het spoeltoilet hier verandering in gaat brengen. Het spoeltoilet brengt namelijk alle gemakken van een bidet naar uw toilet en zelf meer. In een spoeltoilet zit namelijk ook een föhn geïnstalleerd zodat u met één druk op de knop elk toiletbezoek fris en milieubewust kunt verlaten. In het experience center van Het Badhuys hebben wij tevens een spoeltoilet geïnstalleerd en andere badkamer snufjes zodat u zelf de mogelijkheden van zo’n toilet kunt ervaren.

2. Sunshower

De nummer twee van de badkamer snufjes is een product welke al langer populair is in de badkamer en dat is de Sunshower. Geheel terecht want met de Sunshower haalt u de voordelen van zonlicht in huis. De Sunshower is namelijk een compacte zonnebank met ingebouwde UV- en infraroodlampen. Deze kunt u gemakkelijk plaatsen in uw douchecabine met douche. U krijgt op deze manier tijdens elke douchebeurt de voordelen van infrarood en/of zonlicht. Infraroodstraling zorgt voor een aangename warmte en stimuleert de bloedsomloop terwijl zonlicht de aanmaak van Vitamine D bevorderd. Zo zijn uw douchebeurten niet alleen ontspannend en verfrissend, maar ook nog eens gezond!

3. Ingebouwde speakers

Er is bijna niets rustgevender dan naar uw favoriete muziek luisteren terwijl u geniet van een warm bad of verfrissende douche. Natuurlijk kunt u hiervoor een radiootje of geluidsinstallatie in uw badkamer zetten, maar gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg oplossingen welke veiliger en stijlvoller zijn. Zo heeft Sonos verschillende inbouwspeakers beschikbaar welke naast vochtbestendig, ook nog eens onzichtbaar zijn in uw uiteindelijke design. Zo kunt u genieten van uw favoriete muziek zonder dat dit afdoet aan uw badkamerdesign of het apparaat het snel begeeft door het vele vocht in de badkamer.

4. Douche verlichting

Voor wie van elke douchebeurt een beleving wilt maken, is de implementatie van douche verlichting in de douchekop een aanrader. Tegenwoordig zijn er verschillende slimme functies in de douchekop die kunnen bepalen hoe warm het water is en hierop de led verlichting kunnen aanpassen. Behalve dat dit er visueel indrukwekkend uitziet, stapt u ook niet meer onbewust onder een koude douche.

5. Slimme spiegel

De technologische ontwikkelingen voor de badkamerspiegels blijven ook niet uit. Zo is de laatste jaren de spiegelverwarming bijna standaard geworden. Het blijft dan ook een verrijking om na een stomende douche nog gewoon in de spiegel te kunnen kijken, maar er is meer. Zo zijn er ook spiegel in opkomst welke de functionaliteiten van een spiegel, televisie en internet in één voegen zodat u altijd online kunt blijven. Deze ontwikkeling is alleen nog niet in consumenten badkamers te vinden, maar het kan goed zijn dat we over tien jaar allemaal overgaan op een slimme spiegel.

Wij adviseren u graag over de nieuwst technologieën

Bent u benieuwd naar de technologische opties in uw (toekomstige) badkamer? Kom dan langs in ons experience center in Breda. Onze adviseurs adviseren u namelijk graag over de nieuwste technologieën en welke technologieën wel, en niet zo goed in uw badkamer zullen passen.

Wilt u liever gelijk een adviesgesprek? Maak dan een afspraak. We heten u van harte welkom bij Het Badhuys in Breda.