Spring naar content

Wellness in de badkamer

Even volledig ontspannen en tijd voor uzelf nemen. Dit klinkt als een dagje naar een wellness centrum, maar tegenwoordig kunt u dit gevoel ook in uw luxe badkamer creëren. De opties voor kwalitatieve wellness producten worden steeds groter zodat u uw badkamer kunt veranderen in een waar kuuroord. Ontdek de ideeën voor uw badkamer in ons artikel!

Ontspannen in een sauna

De sauna is bij de meeste mensen een van de eerste gedachten bij het woord wellness. Door de voordelen als een betere bloedomloop en stimulatie van de afvoer van afvalstoffen is de sauna behalve ontspannend, ook nog eens goed voor uw afweersysteem. Ondanks dat de sauna zich leent voor een grote ruimte, zijn er ook opties beschikbaar om de sauna in een kleine ruimte te plaatsen. Zo past een kleine sauna al in een ruimte zo groot als een inloopdouche. Bij Het Badhuys maakt het echter niet uit of u een grote of kleine sauna wilt. Onze adviseurs gaan in beide gevallen met uw wensen aan de slag om de sauna volledig tot zijn recht te laten komen in uw badkamer.

Gezondheidsvoordelen met de stoomcabine

Een ander echt wellness product voor in de badkamer is de stoomcabine. De stoomcabine biedt evenals de sauna diverse gezondheidsvoordelen zoals onder andere ontspanning van de spieren, verlichting van pijn en kan helpen bij verkoudheid. De stoom wordt in de douche toegepast en hierdoor moet uw douche volledig afgesloten zijn zodat de cabine goed werkt.  Als u niet van het design van een stoomcabine houdt, dan zijn er gelukkig tegenwoordig genoeg opties waarbij u de binnenkant van de stoomcabine gewoon kunt tegelen zodat deze aansluit op de rest van de badkamer. De designs van de cabines zijn er tegenwoordig ook in modern en strak zodat er voor iedere luxe badkamer wel een passende cabine is.

Bubbelen

Het laatste product wat zorgt voor een wellness beleving is het bubbelbad. Deze baden zorgen voor een beter herstel na inspanning en verbeterend uw bloedsomloop. Het bubbelbad is bij uitstek een wellness product welke toepasbaar is in vrijwel iedere badkamer. Er zijn tegenwoordig zelfs vrijstaande varianten van het bubbelbad zodat u ook niet op design hoeft in te leveren wanneer u kiest voor ontspanning in uw badkamer.

Wellness in design

Niet alleen losse producten zorgen ervoor dat de badkamer voor pure ontspanning zorgt. Het design is namelijk vrijwel net zo belangrijk als u een echt wellness gevoel wilt creëren. In een wellness badkamer kunnen houtsoorten, natuurlijke kleuren en bijvoorbeeld planten worden gebruikt. Minimalisme is ook een perfecte stijl om toe te passen om rust in uw badkamer te creëren. Zo bent u al ontspannen als u uw badkamer alleen al binnenloopt.

We helpen u graag

Bent u op zoek naar hoe u het wellness gevoel naar uw badkamer kunt brengen? Dan helpen we u graag om dit tot in perfectie te doen. Onze adviseurs geven u graag advies over de huidige trends op badkamergebied en weten als geen ander hoe ze de badkamer van uw dromen kunnen ontwerpen. Maak direct een afspraak via onze afsprakenpagina.