Spring naar content

Tips om een open badkamer te creëren

Heeft u een kleine badkamer maar wilt u de ruimte en comfort creëren van een luxe badkamer? Dan is een open badkamer dé perfecte oplossing. De open badkamer, ofwel een badkamer en suite, is namelijk een badkamer welke aaneengesloten is met de slaapkamer. De badkamer is  populair geworden door hotels die er veelvuldig voor kiezen, maar in woningen wordt de badkamer ook steeds populairder. In deze blog kijken we daarom naar welke opties er voor de open badkamer zijn en in welke situaties u het beste voor deze badkamer kunt kiezen.

De open badkamer met halfopen wand

De eerste optie die u heeft bij het creëren van een open badkamer is door een halfopen wand te plaatsen tussen de badkamer en de slaapkamer. Voordeel hiervan is dat u een stukje privacy behoudt en de ruimte rustiger oogt. Het nadeel is alleen dat de ruimtes nog vrij gescheiden zijn waardoor deze minder ruim oogt dan de volgende twee opties. U kunt bij een halfopen wand wel gelijk vanuit uw bed in bad of onder de douche stappen. Zo krijgt u wel de volledige beleving die bij deze badkamer hoort.

De open badkamer met glazen wand

Een andere optie waar u voor kunt kiezen is om de badkamer en slaapkamer te scheiden door middel van een glazen wand. Deze optie zorgt ervoor dat de badkamer en slaapkamer gescheiden zijn, maar dat deze toch ruim oogt. Doordat de twee kamers zo met elkaar verbonden zijn, is het wel van belang om eenzelfde soort decoratie te plaatsen of het kleurenpalet door te trekken in de ruimtes. Zo creëert u namelijk eenheid en krijgt u de rustiek die u goed in dit soort badkamer kunt creëren.

De open badkamer en slaapkamer als één geheel

De laatste optie om een open badkamer te creëren is door simpelweg de badkamer en slaapkamer in één ruimte te plaatsen. Door deze optie creëert u de meeste ruimte voor uw badkamer. Met een overgang in de vloer kunt u er daarnaast voor zorgen dat er toch een visuele afscheiding tussen de slaapkamer en badkamer ontstaat. Enig nadeel van deze optie is dat de privacy dan nagenoeg niet aanwezig is en dat er voor een goede ventilatie gezorgd moet worden.

Wanneer een open badkamer een goede keuze is

De belangrijkste voordelen van een open badkamer zijn meer ruimte, extra daglicht en het gegeven dat uw badkamer binnen handbereik is. De badkamer is daarom een goede keuze als u bijvoorbeeld een oudere woning heeft met een kleine, afgesloten badkamer en u op zoek bent naar een ruime luxe badkamer. Daarnaast is een badkamer en suite ook een goede keus voor de mensen die houden van design. In deze badkamer staat het esthetische aspect namelijk extra in de kijker.

Wanneer u de badkamer beter gescheiden kunt houden

De privacy is vooral een reden om niet voor een open badkamer te kiezen. De badkamer staat tegenwoordig steeds meer voor rust en in een open badkamer zult u toch sneller gezelschap hebben vanuit de slaapkamer. Wanneer u daarnaast een ander ritme dan uw partner heeft, kan dit ook een goede reden zijn om niet voor dit soort badkamer te kiezen doordat het uw nachtrust kan verstoren. U moet dus vooral de keuze maken of uw lifestyle, en die van uw partner, past bij de badkamer.

Uw eigen open badkamer

Bent u na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt en bent u benieuwd naar de opties voor het creëren van een open badkamer in uw woning? Kom dan eens langs in ons experience center in Breda. Onze adviseurs hebben namelijk al jaren ervaring in de branche en kunnen u daarom perfect helpen om de badkamer van uw dromen te creëren.

Wilt u liever gelijk een adviesgesprek voor uw toekomstige badkamer? Maak dan een afspraak met een van onze vakkundige adviseurs via onze afsprakenpagina. We kijken uit naar uw komst!