Spring naar content

Onderhoud van een houten badkamermeubel

Een houten badkamermeubel op maat is een schitterende toevoeging aan uw badkamer. De houten look geeft uw badkamer een natuurlijk uiterlijk mee welke perfect past in de moderne badkamer. Een massief houten badkamermeubel brengt wel enige onderhoud met zich mee. In ons nieuwe artikel kunt u daarom precies lezen hoe u de houten badkamermeubel van massief hout of houtfineer het beste kunt onderhouden.

Houtfineer badkamermeubel

Uw houtfineer badkamerkast kunt schoonmaken door gebruik te maken van een zachte en vochtige doek in combinatie met een niet agressief schoonmaakmiddel. Wanneer u het badkamermeubel wilt schoonmaken, is het baat om niet te veel zeep te gebruiken bij het reinigen en water niet te lang te laten stilstaan op het oppervlak van het meubel. Teveel zeep kan namelijk een laagje aanbrengen die vuil aantrekt.

Badkamerkast van LoooX

De eikenhouten producten van LoooX zijn behandeld met een meerlaagse coating. Na aanschaf van een eikenhouten badmeubel adviseren wij het product maandelijks te onderhouden met de Wood Maintenance Set. De Wood Maintenance Set 8 is voorzien van een vloeibare was (250 ml) en een bijbehorende poetsdoek. Zorg dat het eikenhouten oppervlak voor gebruik van de set droog en schoon is. Schud vervolgens de vloeibare was voor gebruik. Breng een minimale hoeveelheid aan op de poetsdoek en behandel het product. Breng tot slot na ongeveer een uur kruislings een tweede laag aan voor optimale bescherming. Zorg er verder voor dat u altijd uw badkamermeubel droog achterlaat en uw meubel blijft nog jaren als nieuw!

Massief eiken voorzien van Monocoat

Voor het onderhouden en reinigen van uw meubel kunt het onderhoudspakket voor massief eiken meubels voorzien van Monocoat bestellen. Dit onderhoudspakket bevat een natuurzuivere zeep om uw meubel schoon te houden en te reinigen. Geadviseerd wordt om het meubel niet te vaak te reinigen in verband met het creëren van glans door middel van de zuivere zeep. In het onderhoudspakket vindt u ook een flesje olie bijgevoegd in de kleur van uw meubel om beschadigingen weg te werken. Zorg hierbij voor voldoende ventilatie tijdens het aanbrengen en het drogen van de olie. Bij een massief eiken badkamermeubel van monocoat geldt ook dat het niet goed is om langdurig water stil te laten staan op het meubel.

Onderhoudsproducten van Het Badhuys

Welk badkamermeubel u ook heeft, met bovenstaande tips moet u lang plezier hebben van uw aankoop. Bent u op zoek naar een van de genoemde onderhoudsproducten om uw houten badkamermeubel te onderhouden? Dan kunt u deze gewoon bestellen bij Het Badhuys. Neem hiervoor contact op met onze adviseurs via onze contactpagina en wellicht tot snel!