Spring naar content

Milieuvriendelijke oplossingen voor badkamers

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn veelgehoorde termen. We willen niet alleen geld besparen, maar we willen ook iets doen om het milieu te ontlasten. Maar wist u dat u deze duurzaamheid ook kunt doortrekken naar de badkamer? Lees in deze blog meer over milieuvriendelijke oplossingen voor badkamers!

Tijdens een douchebeurt gebruiken we per persoon bijna 50 liter water: dit is bijna 40 procent van het totale watergebruik in huis. Veel mensen die het milieu willen ontlasten, douchen extra snel zodat ze zo min mogelijk water gebruiken. Ook zetten ze de temperatuur niet zo hoog, want warm water kost meer energie dan koud water. Daarnaast zijn er ook meer comfortabele manieren om op een milieuvriendelijke manier te douchen en gebruik te maken van uw badkamer.

Waterbesparende douchekoppen

Zo is een waterbesparende douchekop een van de meest bekende manieren om milieuvriendelijk met het water om te gaan. Zonder dat dit ten koste gaat van het douchecomfort, komt er per minuut minder water uit de douchekop. Dit scheelt u per douchebeurt al gauw enkele liters! U kunt ook een thermostaatkraan met waterbegrenzer laten installeren: hiermee kunt u ervoor kiezen minder water te gebruiken.

Gasverbruik minderen

Wilt u het gasverbruik minderen, kies dan voor een wtw-douchebak (ook wel warmtewisselaar of warmteterugwinning genoemd). Deze bak vangt het douchewater op dat normaal in het doucheputje wegloopt. Het water dat nog uit de kraan moet komen en opgewarmd moet worden, wordt door middel van dit restwater verwarmd. Dankzij deze slimme oplossing wordt het water uit de douchekop verwarmd en bespaart u op uw gasverbruik. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee! Naast een wtw-douchebak zijn er ook wtw-douchegoten die geïnstalleerd kunnen worden in inloopdouches.

Duurzame materialen

Een andere manier om uw badkamer duurzamer te maken, is door gebruik te maken van duurzame materialen. Zo kunt u in uw badkamer gebruikmaken van houten kasten. Dit hout wordt op een milieuvriendelijke manier gewonnen uit bossen met een verantwoord bosbeheer. Daarnaast kunt u kiezen voor het materiaal linoleum: dit product wordt gemaakt van houtmeel, hars en lijnolie en is een duurzaam alternatief voor vinyl. Er zijn tal van milieuvriendelijke materialen: vraag uw badkamerspecialist voor meer informatie over deze materialen!

Milieuvriendelijke oplossingen van Het Badhuys

Wilt u een badkamer die voorzien is van de meest milieuvriendelijke oplossingen? Kies voor Het Badhuys: een veelzijdige badkamerzaak in Breda. Wij ontwerpen, bouwen, renoveren en monteren exclusieve badkamers en toiletten met oog voor detail en afwerking. Neem contact op met onze badkamerspecialisten of breng een bezoek aan onze inspiratieruimte in Breda. Wij lichten de mogelijkheden graag aan u toe!