Spring naar content

Hoe gebruikt u mozaïek tegels in een kleine badkamer?

Als uw badkamer klein is, dan heeft u waarschijnlijk al veel tijd gestoken om opties te vinden welke uw badkamer groter laten aanvoelen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om dat te doen en een daarvan is door gebruik te maken van mozaïek tegels. Lees snel verder om erachter te komen hoe deze tegels zorgen voor een groter ogende badkamer.

Over de mozaïek tegels

Iedereen is natuurlijk bekend met de kleine stukjes gekleurde steen, glas of andere materialen tegeltjes die samen een stijlvol geheel vormen. Mozaïektegels worden dan ook niet alleen voor interieurdecoratie gebruikt. De mozaïektegels zijn namelijk ook terug te vinden in de kunst waardoor u er alle kanten mee op kunt gaan. Een van de meest effectieve en betaalbare methoden om de badkamer groter te maken, is dus door gebruik te maken van deze mozaïektegels. We leggen u hieronder graag  de verschillende manieren uit waarop deze tegels uw kleine badkamer zullen transformeren.

1. Maak een accent wall

De meeste mensen zijn al bekend met de accent wall door de populaire trend om één muur een andere kleur te verven. Wat u misschien niet weet, is dat u dit ook kunt toepassen met het gebruik van kleurrijke mozaïektegels. Deze tegels bieden een geweldige oplossing om de badkamer op te fleuren. Omdat er niet veel ruimte is om De meeste mensen zijn al bekend met de accent wall door de populaire trend om één muur een andere kleur te verven. Wat u misschien niet weet, is dat u dit ook kunt toepassen met het gebruik van kleurrijke mozaïektegels. Deze tegels bieden een geweldige oplossing om de badkamer op te fleuren. Omdat er niet veel ruimte is om mee te werken, maken mozaïektegels het gemakkelijk om de muren te accentueren.

2. Verticaal stapelen van rechthoekige tegels

Om het plafond er hoger uit te laten zien, kunt u dunne rechthoekige tegels verticaal stapelen. Het design van uw tegel speelt hierin de belangrijkste rol in hoe groot of klein uw badkamer eruit zal zien. Door de tegels verticaal te plaatsen, benadrukt u de totale hoogte van de ruimte. Deze benadering trekt het zicht naar boven waardoor het plafond hoger lijkt dan het in werkelijkheid is. Een goede manier dus om uw kleine badkamer ruimer te laten ogen.

3. Bouw een backsplash

Een van de beste manieren om een ​​kleine kamer groter te laten lijken, is het gebruik van backsplash of border. Deze vorm van betegeling voegt zowel stijl als een verrassingselement toe aan uw badkamer. U kunt via deze weg ook goed kosten besparen door de dure tegels voor de kleine gebieden te gebruiken en de goedkopere tegels voor de grote gebieden. Een andere methode die u hier kunt gebruiken, is om de ruimtes tussen de spiegel en de gootsteen te vullen met kleurrijke mozaïektegels. Dit is een eenvoudige aanpak die een esthetische aantrekkingskracht aan uw badkamer geeft. Het handigst aan een backsplash is dat u zelf kunt bepalen hoeveel ruimte deze inneemt.

4. Gebruik van grote patronen

Door grote tegel patronen in een kleine ruimte te gebruiken, ziet de ruimte er gelijk groter uit. Mozaïek tegels zijn hierin een goede keuze als u houdt van een kleurrijke tegel die een vrolijke feel geeft aan uw badkamer. De combinaties met mozaïek tegels zijn daarnaast zo groot dat de tegels iedere badkamer een uniek uiterlijk kan meegegeven.

Mozaïek in uw badkamer

Er zijn nog veel meer opties die u kunt gebruiken, zoals het gebruik van spiegel- of glastegels en het glazuren van de douche of het bad. De optie welke het beste bij u past, ligt dan ook aan uw smaak en welk budget u heeft. Aarzel daarom niet om deskundige hulp te zoeken bij het kiezen van uw tegel. Het Badhuys staat dan ook van ontwerp tot realisatie voor uw klaar om uw droombadkamer te realiseren. Neem gerust contact met ons. We kijken uit naar uw komst!