Spring naar content

Het toilet in verschillende stijlen

Toiletten zijn verkrijgbaar in een breed scala aan designs zodat er een passend toilet is voor elke badkamer. Het kiezen van het juiste type kan echter lastig zijn als u niet zeker weet waar u moet beginnen. In onze nieuwe blog leggen we daarom de verschillen tussen elke stijl aan u uit zodat u precies weet welk toilet bij uw badkamer past.

Retro met staande en duoblok toiletten

Het duoblok toilet wordt gekenmerkt door een zichtbaar reservoir welke vast zit aan de toiletpot. Deze reservoirs werden in het verleden boven het niveau van de toiletpot gehangen om de zwaartekracht te benutten om een ​​sterke spoeling te creëren. Dit is nu niet meer nodig, maar dit type toilet is nog wel populair omdat het de badkamer een eigentijdse en frisse uitstraling geeft. Het duo toilet is over het algemeen van keramiek gemaakt en hebben een standaard hoogte van 40 centimeter.

Staande toiletten zijn net als duoblok toiletten op de grond bevestigd. Het verschil bij een staand toilet is echter dat het reservoir niet aan de toiletpot is bevestigd waardoor er bijvoorbeeld voor gekozen kan worden om deze in de muur te bouwen. Dit toilet is een nette oplossing om de ruimte in een kleine badkamer te maximaliseren.

Modern met de wandclosets

Als u een moderne designer look in uw badkamer wilt creëren, is een wandcloset de beste keuze. De toiletpot wordt hier namelijk aan de badkamer muur gehangen, terwijl het leidingwerk en reservoir in de muur worden verwerkt. Dit zorgt ervoor dat uw kamer extra ruimtelijk oogt en is ook nog eens makkelijker schoon te maken.

Het gemak van een bidet en spoeltoilet

Bidets zijn geen toiletten, maar brengen wel extra hygiëne na uw toiletbezoek. In vergelijking met toiletpapier zijn bidets daarnaast ook milieuvriendelijker. Wellicht komt het door de extra ruimte welke voor een bidet nodig is dat deze nog niet populair is in Nederland, maar daar kan verandering in komen gezien de toiletten met bidet functie steeds meer de markt opkomen; het spoeltoilet.

Een spoeltoilet is dus een toilet met bidet functies, maar deze wordt in de toiletbril verwerkt. Zo kunt u de voordelen van een bidet ook naar de kleine badkamer halen. Ander bijkomend voordeel is dat er bij het spoeltoilet een föhn wordt geïnstalleerd voor extra hygiëne en gemak tijdens uw toiletbezoek. Bij Het Badhuys hebben we een spoeltoilet geïnstalleerd in ons experience center zodat u de verschillende functies en mogelijkheden zelf kunt ontdekken.

Een toiletstijl voor iedereen

Bij een modern toilet is het van belang dat deze klasse uitstraalt met zijn strakke lijnen en opvallende afwerking. Om dit te bereiken is ons advies om een zwevend toilet te kopen met hoogwaardige kwaliteit. Traditionele toiletten hebben een gedateerde uitstraling en komen in stijl overeen met toiletten van begin 19e eeuw. Deze toiletten lijken wellicht zo honderd jaar geleden gebouwd te zijn, maar hebben wel alle moderne functies van een modern toilet zodat u er net zo lang van kunt genieten.

Een toilet van Het Badhuys

Bent u geïnspireerd geraakt en benieuwd naar de opties voor uw eigen toilet? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs hebben jaren ervaring in de branche en kunnen u perfect helpen om de badkamer van uw dromen te creëren.

Wilt u liever gelijk een adviesgesprek voor uw toekomstig toilet? Maak dan een afspraak. We heten u van harte welkom bij Het Badhuys in Breda.