Spring naar content

De nieuwe mogelijkheden van ligbaden

Wilt u in uw badkamer een ligbad plaatsen? Dan is het verstandig u goed te verdiepen in de mogelijkheden. Er is namelijk van alles mogelijk op het gebied van ligbaden. Niet alleen wat betreft formaten en vormen, maar ook op het vlak van materiaalgebruik, interieurstijlen of de toepassing van vernieuwende technieken.

Er zijn veel verschillende vormen en maten ligbaden. De meest voorkomende ligbaden zijn rechthoekige modellen of hoekbaden, maar u kunt tegenwoordig ook uit andere vormen kiezen. Wat denkt u van een bad met een ronde, ovale of zes- of achthoekige vorm? U kunt hierbij zelf het formaat van het bad kiezen: bent u lang, dan kiest u een langer bad. Ook is het mogelijk voor een tweepersoonsbad te gaan, waarbij twee personen naast elkaar kunnen plaatsnemen.

Passend bij uw interieurstijl

Houdt u van een klassieke interieurstijl of gaat u liever voor een hypermoderne look? Welke stijl uw voorkeur heeft: u kunt deze gemakkelijk doortrekken in uw badkamer. Bij een klassieke badkamer kiest u bijvoorbeeld een bad op pootjes – ook wel leeuwenpootjes genoemd. Heeft u een trendy woonstijl, dan kunt u kiezen voor een vrijstaand bad of een badkuip die in een stalen frame ligt en hierdoor lijkt te zweven.

Bijzondere materialen als corian en HI-MACS

Veel mensen gaan voor een ligbad van sanitair acryl. Acryl heeft verschillende voordelen: het is van nature een stroef materiaal en voelt warm en comfortabel aan. Doordat sanitair acryl poriënvrij is, kunt u het gemakkelijk schoonmaken en zal vuil en kalk zich niet zo snel aan het materiaal hechten. U kunt bij de keuze voor een bad ook kiezen voor uitzonderlijke materialen als Corian en HI-MACS. HI-MACS is in iedere vorm te vervaardigen. Door het te verhitten kan het in iedere gewenste vorm geplaatst worden. Zo verkrijgt u een ligbad dat exact in uw badruimte past en aansluit op uw wensen!

Ligbaden met moderne functionaliteiten

U kunt uw ligbad uitbreiden met verschillende functionaliteiten. Zo kunt u kiezen voor een bubbelbad of whirlpool, waarbij uw lichaam wordt gemasseerd door water- en luchtstromen. Daarnaast is het mogelijk een bad te kiezen waarin uw lichaam door middel van infrarood wordt verwarmd. Er zijn zelfs ligbaden op de markt waarin een audiosysteem is geïntegreerd, zodat u ongestoord muziek kunt luisteren.

Ligbaden bij Het Badhuys

Bij Het Badhuys in Breda vindt u een verscheidenheid aan ligbaden. Deze kunnen wij voor u op maat maken, zodat het bad past in de beschikbare ruimte. Doe inspiratie op in onze showroom en plan een afspraak in voor een uitgebreid badkameradvies. Onze ervaren badkamerspecialisten kunnen u dan voorzien van een advies op maat!