Spring naar content

De kosten van een exclusieve badkamer

Het is lastig in te schatten wat het kost om een luxe badkamer te bouwen. Wilt u bijvoorbeeld de volledige badkamer verbouwen of enkel renoveren? Logischerwijs geldt hierbij dat hoe meer u verbouwt of renoveert, hoe hoger de kosten zullen uitvallen. In dit artikel vertellen we u in detail met welke aspecten u rekening kan houden zodat u een indicatie krijgt van hoeveel uw toekomstige badkamer gaat kosten.

Opbouw van de badkamer kosten

Wat kost een exclusieve badkamer nou eigenlijk? We kunnen er omheen gaan draaien maar het antwoord is simpel; het is helemaal afhankelijk van de wensen. Het mag duidelijk zijn dat door gebruik te maken van authentieke en kwalitatief hoogwaardige materialen, de totaalprijs van een badkamer wat hoger uitvalt dan wanneer er wordt gekozen voor kunststof en budget producten. De adviseurs bij Het Badhuys verstaan als geen ander de kunst om voor elk beschikbaar budget (mits van authentiek en kwalitatief hoogwaardige materialen) een badkamer volledig op maat aan te passen. Zo wordt bij Het Badhuys het gehele proces van A tot en met Z verzorgd. Dit houdt in dat wij in overleg met u een fotorealistisch ontwerp maken, alle materialen voor u bestellen, deze aan u bezorgen en de badkamer voor u realiseren. Er worden daarom veel manuren aan uw toekomstige badkamer besteed.

Pas echt exclusief met een persoonlijk ontwerp

Als u een badkamer van Het Badhuys wilt, dan ontwerpen wij deze totdat we een fotorealistische ontwerp hebben welke precies aansluit bij uw wensen. Bij een exclusief hoort namelijk een ontwerp welke volledig aansluit bij uw persoonlijke smaak. Voor deze werkzaamheden wordt een bijdrage gevraagd. Deze kosten zijn vast en dus niet afhankelijk van hoeveel tijd het kost om deze te maken. Het ontwerp is daarnaast pas af wanneer u tevreden bent. Deze vergoeding wordt bij opdracht weer in mindering gebracht op de totale offerte.

Authentieke materialen en merken

De materialen in een badkamer zijn erg belangrijk gezien deze zorgen voor de uitstraling van uw badkamer. De materialen waar wij mee werken staan om die reden allemaal bekend om hun uitstekende kwaliteit en in het oog springende design zoals die van VOLA, HI-MACS, Asselux en meer.

Niet eens een kiertje

Een badkamer is een ruimte welke u dagelijks betreed en het is daarom van uiterst belang dat de details kloppen. Het valt namelijk al snel op als een tegel niet goed is geplaatst of als een badkamermeubel niet goed is ingemeten en daarom net niet mooi aansluit. Onze werkvoorbereiders zijn daarom erg belangrijk. Zij zorgen ervoor dat alles op maat gebouwd wordt door onze badkamerinstallateurs. Onze installateurs hebben jaren ervaring in het vak en weten daarom als geen ander wat ze doen.

Maatwerk uit eigen werkplaats

Wat u wilt, kunnen wij maken. Wilt u een ingebouwde kast in uw badkamer of een robuuste inloopdouche? Bij Het Badhuys zijn de mogelijkheden eindeloos door een vloeiende samenwerking met Het Interieurhuys. Hierdoor kunnen wij indien gewenst uw meubels volledig op maat maken.

Realisatie door vakmensen

De meeste kosten zitten over het algemeen in de realisatie. Een makkelijke vuistregel hierbij is dat hoe groter uw badkamer is, hoe hoger de kosten zullen uitvallen voor de realisatie. Het is zonder kennis aan te raden om uw badkamer te laten realiseren door vakmensen. De kosten van waterschade bij onkunde kunnen namelijk veel hoger oplopen dan het bedrag wat u voor de realisatie kwijt bent. U heeft daarnaast ook geen stress en hoeft niks zelf uit te zoeken.

Meer weten?

We hopen dat u door middel van dit artikel wat wijzer bent geworden over de kosten van een badkamer. Wilt u daarnaast weten wat uw toekomstige droombadkamer ongeveer zal kosten?

Maak dan een afspraak met een van onze vakkundige adviseurs. We kijken uit naar uw komst!