Spring naar content

De badkamer kleuren trends van 2020

Beslissen over een kleurenschema voor uw badkamer kan een grotere uitdaging zijn in vergelijking met de andere kamers in uw huis. In de badkamer zijn er namelijk veel verschillende elementen en deze hebben allemaal invloed op hoe de badkamer eruit komt te zien en aanvoelt. In deze blog vertellen we u daarom welke populaire kleuren van 2020 u in de badkamer kan gebruiken en wat voor effect dit heeft in de badkamer.

Tijdloos met wit

De eerste trend van de badkamer kleuren trends van 2020 is wit. Wit is een neutrale en frisse kleur en daarom niet voor niets de meest tijdloze kleur welke u voor uw badkamer kunt kiezen. Het is dan ook logisch dat deze kleur nog steeds een van de populairste kleur is voor in de badkamer. Zo is bijvoorbeeld een vrijstaand bad en toilet bijna niet in een andere kleur voor te stellen. Wit kan daarnaast ook nog eens erg goed gecombineerd worden met bijvoorbeeld hout en zwart en verdient zijn plek bovenaan de lijst daarom volledig.

De luxe van zwart

Als u liever een luxueus, warme en intieme sfeer wilt, dan is zwart de kleur voor uw badkamer. Een volledig zwarte badkamer oogt rustig doordat er maar van één kleur wordt gebruik gemaakt. Is een volledig zwarte badkamer te donker naar uw smaak; dan kan de kleur ook erg goed met wit worden gecombineerd. Op deze manier worden de zwarte elementen echte blikvangers en blijft de badkamer toch licht.

Eigentijds met pastel kleuren

Pastelkleuren zijn de laatste jaren ook weer in trek in de badkamer. Poeder roze, zeegroen, mint en hemelsblauw zijn kleuren die goed tot zijn recht komen in de eigentijdse badkamer en geven deze een verrassende en trendy look. De kleuren laten zich daarnaast goed combineren met wit voor een vrolijk en licht uiterlijk.

De kleur van dit jaar: jade groen

Groen is de kleur van dit jaar voor in huis. Voor in de badkamer spat er vooral één groene kleur uit, en dat is jade groen. Deze kleur is het populairst als wandtegel en komt perfect tot zijn recht in visgraatpatroon. In combinatie met grote grijze tegels kunt u hier een prachtige moderne en eigentijdse badkamer mee creëren.

Grijs voor de moderne badkamer

Grijs is de kleur voor de moderne badkamer en komt dan ook uitstekend tot zijn recht als grote, rechte tegel. Het mooie daarnaast is dat er voor de rest bijna alles kan. Kleur, betonlook of niet; de keuze is aan u en zo kunt u precies de tegel kiezen welke past bij uw smaak.

Kies voor iets unieks met goud en koper

De laatste trend van de badkamer kleuren trends van 2020 maakt uw badkamer compleet uniek. Goud en koper zijn vooral in de accessoires van uw badkamer terug te vinden en creëren een luxe en warme uitstraling. Koper kan daarnaast ook erg goed gecombineerd worden met kleurige visgraat tegels voor een luxe, maar trendy en vrolijk design.

Kleuradvies van Het Badhuys

Mocht u op zoek zijn naar een badkamer en geïnspireerd zijn geraakt; dan nodigen wij u graag uit in ons experience center of bel ons. Op die manier kunnen we samen kijken welke populaire kleuren er passen in uw toekomstige badkamer. Wij kijken in ieder geval uit naar uw komst!