Spring naar content

Badkamertrends: dé badkamer kleuren van 2022

Een nieuw jaar met weer de nieuwste trends. Als er een onderdeel is in de badkamer die het fundament van de sfeer bepaald, dan zijn het wel de kleuren. Zeker wanneer u uw badkamer trendy en modern wilt laten ogen, kunt u haast niet heen om de populaire kleuren. Gelukkig valt tijdloos en trendy in 2022 perfect samen. Zo is uw badkamer en lekker hip, en geniet u over tien jaar nog steeds van. We houden u niet langer op en nemen u in dit artikel graag mee in dé badkamerkleuren trends van 2022.

Welke badkamer kleuren passen perfect in 2022?

Het magische woord waar bijna alle kleuren van 2022 onder vallen is aards. Natuurlijke kleuren zoals bruin, zand, beige en grijstinten doen het ontzettend goed in de badkamer. Het zorgt voor een rust in het design en perfecte basis om mee te combineren. Wilt u liever wat fleurigs in huis? Dan is groen een perfecte kleur om in 2022 voor te kiezen. Deze kleur match goed met planten en past ook perfect in het straatje van de aardse trend.

Wat zijn materialen die goed bij deze kleuren passen?

Er zijn een tal van schitterende materialen die bij deze badkamer kleuren van 2022 passen. Als u van grijstinten houdt, dan zijn grote betonlooktegels een uitstekende keuze. Met deze tegels creëert u een moderne en strakke uitstraling. Een rustig fundament voor een minimalistisch design of om schitterende blikvangers in te creëren.

Houdt u van warme kleuren? Dan kunt u in 2022 alle kanten op. De houtlooktegel mogelijkheden zorgen ervoor dat u de warmte van naturel hout over de gehele badkamer kan laten terugkomen. Een must voor wanneer u weg bent van de Japandi stijl.

Bent u toch meer van Mediterraans? Dan is het goed om te weten dat terracotta weer helemaal in is. Deze tegels laten uw badkamer echt stralen. De mogelijkheden en kleurenbereik van de tegels zijn tegenwoordig ook grote dan ooit. Zo weet u zeker dat de badkamer de blikvanger van de woning wordt.

Groen kan in alle tinten, maar er is een tegel die er dit jaar echt uitspringt als u voor deze kleur kiest. De rechthoekige glanzende wandtegels gooit al jaren bij onze bezoekers hoge ogen, maar is in 2022 een echte trend te noemen. Het leuke aan de tegels is dat u deze in visgraatpatroon, horizontaal of verticaal kunt leggen. Het is dan ook een tegel om lekker mee te variëren en een echte blikvanger is van uw ruimte.

Welke accessoires passen perfect bij de badkamer kleuren van 2022?

Net als de badkamer kleuren is er ook op accessoires gebied genoeg gebeurd over de jaren. Chroom is een klassieker en kan perfect gecombineerd worden met de oranje tinten van een Mediterraanse badkamer. Ook grijs leent zich goed voor dit klassieke badkamermateriaal door het rustige karakter. Eigenlijk past chroom hierdoor overal bij, maar voor de andere kleuren raden we toch exotischere materialen aan. De groene tegels lenen zich namelijk perfect voor een vrolijke, industriële stijl en koper ondersteunt deze stijl perfect. Houtlook tegels zijn ook zo’n materiaal die zich perfect leent voor zwarte accessoires. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden, ook al zien we bij onze bezoekers de keuze vaak naar deze combinaties uitgaan.

Kleuren combineren is key in 2022

Een laatste tip die we u kunnen meegeven wanneer u zelf aan de slag gaat met de kleuren in uw badkamer is om lekker te combineren met verschillende materialen en materialen. De badkamer in 2022 mag er zijn. Door te combineren wordt het design van uw badkamer lekker opvallend en uniek. Er is dan ook niets leuker om elke dag met een glimlach uw badkamer in te stappen door het uitdagende design.

De kleuren die perfect passen in uw droombadkamer

We hopen dat u volledig bent geïnspireerd over welke mogelijkheden er wel niet zijn op kleurgebied in 2022. Bent u inspiratie aan het opdoen voor uw nieuwe badkamer, maar weet u nog niet zeker welke kleuren en materialen perfect bij uw stijl en woning passen? Neem dan contact met ons op of kom langs in ons experience center in Breda. Onze adviseurs nemen alle tijd om samen met u uw droombadkamer te creëren. We kijken uit naar uw komst!