Spring naar content

Alles over badkamerverlichting

De badkamer is een plek waar u vrijwel elke dag begint en eindigt. Het is een kamer waar u veel tijd doorbrengt en een goede verlichting is daarom uiterst belangrijk. Naast het praktisch nut van verlichting, is het tegenwoordig ook een goede manier om uw design extra naar voren te laten komen. In ons nieuwe artikel vertellen we daarom over hoe u op een juiste manier gebruik kan maken van verlichting in uw badkamer.

Basisverlichting badkamer

Om te beginnen zijn er drie soorten verlichting in de badkamer. Deze bestaan uit basisverlichting, taakverlichting en sfeerverlichting. Zoals de naam al suggereert, wordt er gestart met de basisverlichting. Onder basisverlichting wordt verlichting verstaan welke de gehele badkamer kan verlichten zoals een centrale plafondlamp. Er kan echter ook gekozen worden voor stijlvolle wandverlichting als u een kenmerkend design in de badkamer wilt.

Taakverlichting badkamer

Bij taakverlichting staat de functionaliteit centraal. Taakverlichting zorgt er namelijk voor dat u tijdens de persoonlijke verzorging, beter ziet wat u doet. Deze verlichting is daarom vaak rond de spiegel opgenomen, maar de douche is ook een plek waar u steeds vaker taakverlichting tegenkomt. Het is bij de badkamerverlichting van belang om deze professioneel te laten installeren gezien de verlichting in veel gevallen op vochtige plekken wordt geplaatst en dit gevaar kan opleveren.

Sfeerverlichting badkamer

Met de sfeerverlichting bepaald u de sfeer in uw badkamer. Deze verlichting is zacht en legt de accenten op bepaalde onderdelen van uw badkamer. Zo ziet u deze verlichting bijvoorbeeld terug als ledstrip in de nis naast een bad om de badkamer een ontspannen spa gevoel te geven. Het is daarnaast ook handig als de verlichting dimbaar is, zodat u deze kunt aanpassen op uw eigen gemoedstoestand.

Stijlen badkamerverlichting

In de moderne badkamer zijn de ledstrips en spotjes erg populair. Deze verlichting zorgt er namelijk voor dat het strakke design en de minimalistische look van uw moderne badkamer in stand blijft. Wanneer u liever voor een uitgesproken design wilt gaan, zijn de mogelijkheden eindeloos. U heeft dan namelijk de keuze uit een verscheidenheid aan wand en plafondverlichting en kunt deze ook weer goed combineren met ledstrips en spotjes op de juiste plekken in uw badkamer.

Uw eigen badkamerverlichting

Zit u toevallig tijdens het lezen van dit artikel ook midden in uw zoektocht naar uw nieuwe badkamer(verlichting) en bent u op zoek naar een helpende hand in deze zoektocht? Kom dan eens langs in ons experience center in Breda. Onze adviseurs hebben al jaren ervaring in de branche dus kunnen u perfect helpen om de badkamer van uw dromen te ontwerpen.

Wilt u liever gelijk een adviesgesprek voor uw toekomstige badkamer(verlichting)? Maak dan een afspraak met een van onze vakkundige adviseurs. We kijken uit naar uw komst!