Spring naar content

Alle geheimen van de luxe badkamer

Een luxe badkamer is de droom van menig woningbezitter. Het ultiem genieten en ontspanning is dan ook bij uitstek weggelegd voor deze prachtige badkamers. Een luxe badkamer is met al zijn details en design elementen alleen lastig om als liefhebber zonder professionele ervaring te creëren. Bij Het Badhuys hebben we deze professionals in dienst die dit als geen ander weten.  Bent u daarom geïnteresseerd om uw volledige luxe badkamer door ons te laten verzorgen of wilt u voor uw eigen project alle ins-en-outs weten van de luxe badkamer weten? In beide gevallen helpen we u graag door een golf van onze kennis over luxe badkamers met u te delen via dit artikel.

Een ongekend luxe design

Een luxe badkamer begint bij een ongekend luxe design die de juiste accenten legt op uw badkamer. Zonder het juiste design wordt het namelijk ontzettend lastig om de luxe te creëren die u wilt. Daarom hebben we de beste tips van onze adviseurs bij elkaar gespaard die uw badkamer al gelijk een uniek en luxe gevoel geeft.

Kies voor behang in plaats van stucwerk

Stucwerk staat strak en verzorgd, maar in de luxe badkamer kunt u ook uitstekend gebruik maken van exotische badkamer materialen. Zo is behang ontzettend populair in de woning, maar wordt deze nog zelden in de badkamer gebruikt. Dat terwijl behang een unieke stijl naar uw luxe badkamer brengt. Zo is goud behang bij uitstek geschikt voor een chique badkamer, waar een patroon uw badkamer een speels gevoel meegeeft.

Betrekken bij de rest van het interieur

Een andere uitstekende tip voor een luxe gevoel in uw badkamer is om deze te betrekken bij de rest van de woning. Wanneer uw interieur overloopt naar de badkamer, dan creëert dit namelijk een rust en uniformiteit. U kunt bijvoorbeeld alleen al de vloer laten doorlopen in de badkamer voor een subtiel element. Wanneer uw gehele interieur al staat, kunt u ook verschillende materialen in accessoires laten terugkomen in uw woning. Dit creëert misschien niet direct het luxe gevoel wat u zoekt, maar alle kleine details dragen bij om uiteindelijk iets prachtigs van uw luxe badkamer te maken.

Een wereld aan materialen

Dat chroom eigenlijk altijd past in de badkamer is niks nieuws. Kijk daarom voor de luxe badkamer eens verder dan de standaard materialen. Vandaag de dag zijn er schitterende materialen beschikbaar die uw badkamer al direct een grote stap laat zetten naar dat luxe gevoel. Zwart nikkel is een van onze favorieten die een echte meerwaarde is voor uw design, maar ook koper is een populaire tegenhanger.

Een eigen design met maatwerk

Een schuine hoek, verschillende afmetingen per ruimte of bijvoorbeeld balkenwerk zorgt ervoor dat een standaard meubel niet helemaal tot zijn recht komt in de luxe badkamer. Een badkamermeubel, inbouw bad of douchewand geeft namelijk pas echt dat luxe gevoel, wanneer deze naadloos aansluit op de ruimte. Kies daarom voor maatwerk in uw luxe badkamer. Zo sluiten uw producten altijd naadloos aan bij de ruimte en of dat nog niet genoeg is zijn de materiaalkeuzes ook nog eens eindeloos. Zo kunt u altijd de keuze maken welke bij uw persoonlijke smaak en ruimte past. En als de ruimte klopt, dan heeft u al snel dat gevoel van luxe in uw badkamer te pakken waar we in dit artikel naar op zoek zijn. Het Badhuys werkt daarom niet voor niets uitsluitend volledig op maat.

Producten waar uw luxe badkamer van gaat stralen

Een ongekend luxe design is een noodzakelijke start in uw reis naar een luxe badkamer. Een van de essentiële elementen van deze badkamer zijn de hoogwaardige materialen. Een luxe badkamer moet u namelijk niet alleen aan het design aflezen, maar moet u ook voelen. De belangrijkste producten om deze luxe te creëren, sommen we graag voor u op.

Een must: het luxe badkamermeubel

Zo belangrijk als maatwerk is in de luxe badkamer, is ook het luxe badkamermeubel. Gelukkig gaan beide hand in hand samen. Een luxe badkamermeubel vormt namelijk al snel de blikvanger van de badkamer. Zeker wanneer deze perfect op de wanden aansluit en de materialen op een natuurlijke wijze overvloeien naar het meubel, wordt er een lust voor het oog gecreëerd die ervoor zorgt dat u dagelijks van uw badkamer kunt blijven genieten. Bij Het Badhuys ontwerpen en realiseren we uw badkamermeubel dan ook volledig op maat. Zo kan de maatvoering en materiaalgebruik volledig op uw smaak en ruimte aangepast worden, voor een prachtig resultaat.

Het luxe bad om puur in te ontspannen

Een tweede uitgesproken blikvanger in de luxe badkamer is het vrijstaand bad. Gecombineerd met een vrijstaande badkraan kunt u niet om dit schitterende statement heen. Het vrijstaand bad is ook uitgesproken geschikt voor iedere badkamer stijl. Een bad met pootjes is natuurlijk niet weg te denken uit een klassieke badkamer, waar een luxe bad met conische vorm weer prachtig staat in een badkamer met uitgesproken strak design.

Alle ruimte met een luxe inloopdouche

De luxe van een inloopdouche zorgt voor een ontspanning bij binnenkomst. Aangevuld met regendouche en nis is het een sublieme combinatie tussen praktisch en design. Wanneer u voor volledige luxe wilt gaan, dan kiest u voor de dubbele douche. Deze inloopdouche met twee douchekoppen zorgt ervoor dat u nooit meer op uw partner hoeft te wachten voordat u kunt genieten van een volwaardige douchebeurt.

Wellness in uw luxe badkamer

Voor het laatste type product heeft u wel de ruimte nodig in uw woning, maar wanneer deze er is dan kunt u het haast niet aan u voorbij laten gaan. De mogelijkheden van wellness in de badkamer worden namelijk alleen maar groter en kunnen prachtig verwerkt worden in het design. Zo tovert u uw badkamer om tot een waar kuuroord waar genieten en ontspannen centraal staat. Want als we allemaal eerlijk tegen onszelf zijn; wie wilt er nu niet een eigen sauna om op elk moment gebruik van te kunnen maken?

Aangevuld met de mooiste accessoires

Gezien de details zo belangrijk zijn in de luxe badkamer, mogen de accessoires ook niet ontbreken. Het juiste gebruik van accessoires kan uw badkamer namelijk net dat zetje geven om van een mooie badkamer, iets schitterends te maken. We hebben voor u de meest bruikbare accessoires opgesomd die dit luxe gevoel bij uitstek kunnen geven.

Alle kanten op met de juiste verlichting

Naast het praktisch nut van verlichting, is het tegenwoordig ook een goede manier om uw design extra naar voren te laten komen. De tijd van de standaard lampen is namelijk echt volledig voorbij en gelukkig maar. De sierlijke hanglampen, uitgesproken wandverlichting en strakke led-lijns zijn namelijk een prachtige toevoeging aan het sanitair gebleken. Wanneer u daarom een goed lichtplan maakt of laat maken voor uw badkamer, dan kan het niet anders dan dat uw badkamer letterlijk en figuurlijk gaat stralen.

Haal groen in de badkamer met planten

Planten staan niet alleen fris en fleurig in de luxe badkamer, maar geven de ruimte ook een lekkere geur mee. Door het vochtige klimaat in de badkamer, doen veel planten het ook nog eens ontzettend goed in deze ruimte. En of u nu kiest voor een subtiele hangplant of prominente palm als blikvanger, in elke badkamer komt altijd wel een soort plant perfect tot zijn recht. In het artikel: “Planten in de badkamer” hebben wij onze favorieten voor u opgesomd.

Less is more

Natuurlijk zijn accessoires mooi, maar de luxe badkamer onderscheid zich ook van een standaard badkamer door juist alleen die accessoires erin te stoppen, die een echte meerwaarde hebben. Te veel rekjes, handdoeken, decoratie, planten of verlichting kan ervoor zorgen dat uw badkamer al snel druk gaat ogen. Vraag uzelf dus bij het kiezen van accessoires af of deze in uw badkamer een mooie blikvanger of subtiel detail vormen. Zo niet? Dan kunt u ze beter links laten liggen. Een luxe design weet namelijk altijd een natuurlijke rust uit te stralen.

De geheimen tijdens de verbouwing

Wanneer het design staat en de materialen zijn uitgezocht, dan pas volgt het spannendste gedeelte: de badkamerverbouwing. Tijdens de verbouwing zijn er nog diverse punten die, wanneer juist uitgevoerd, uw badkamer een extra luxe gevoel geeft. We hebben daarom onze werkvoorbereider en calculator even achter zijn computer weggehaald zodat hij u alle geheimen kan geven van de badkamerverbouwing.

Plaats de inbouwkranen op de voeg

Wanneer u de inbouwkranen op de voeg plaats, kloppen de lijnen in uw badkamer en dit zorgt voor een rust in het design. Ondanks dat het misschien niet direct opvalt, is de mens uitblinkend in het zien van patronen. Het zou daarom zonde zijn als u in een badkamer staat waar iets net niet helemaal klopt. Natuurlijk is dit met mozaïek tegels lastig te realiseren, maar in combinatie met grote moderne tegels is dit een punt die u altijd moet doorgeven aan uw tegelzetter en installateur.

Let op de voegkleuren, tegelprofielen en kleuren kit

Een tweede detail tijdens de verbouwing die hetzelfde effect geeft, is de keuze van voegkleuren, materiaal tegelprofielen en kleuren kit. Een grijze witte voegkleur met chromen tegelprofielen en witte kit kan perfect passen in uw design, maar meestal sluiten andere materialen en kleuren beter aan bij het design van uw badkamer. Let er daarom goed op dat de kleuren van deze producten goed aansluiten op de materialen van uw badkamer. Zo kan een wit wastafelblad perfect aan de muur gekit worden met witte kit, waar tussen twee zwarte  tegels, een zwarte kit beter tot zijn recht komt.

Afwerking van de douchewand

Bij het plaatsen van een douchewand zijn er meerdere opties die de afwerking ervan net allemaal een ander gevoel geven. De eerste optie is om uw douchewand simpelweg op de grond en aan de muur te kitten voor een strak resultaat. Dit is alleen niet altijd mogelijk en daarom is de andere optie om te kiezen voor het plaatsen van de douchewand in een profiel. Door de verschillende materialen profielen kunnen deze goed in het zicht geplaatst worden zonder af te doen aan het gehele design. Iedereen is alleen anders en wij begrijpen ook heel goed als u liever het profiel uit het zicht wilt hebben. In dit geval kunt u de keuze maken om het profiel in een sleuf van het tegelwerk te plaatsen. Op deze manier ziet u niks meer van het profiel en heeft u zelf nog een strakker resultaat als bij het kitten.

Positie schakelmateriaal

De positie en type schakelmateriaal is ook iets om goed over na te denken tijdens de verbouwing van uw badkamer. Voor een praktisch oplossing kan deze het beste boven de wastafel worden geplaatst waarbij deze uitgelijnd is met de rand van het meubel. Als u liever minimalisme in uw badkamer wilt creëren, dan kunnen de stopcontacten ook in het meubel worden weggestopt voor een ultiem strak design.

Karakteristieken laten doorlopen

Het kwam al naar voren in het design, maar is ook bij de verbouwing van uiterst belang: het doortrekken van de karakteristieke van de woning naar de badkamer. Een goed begin is om een dorpel te kiezen die een mooie brug vormt tussen de twee verschillende ruimtes. Andere onderdelen die perfect doorgetrokken kunnen worden naar de badkamer is de manier van stuken en het doortrekken van de plinten. Op deze manier wordt de badkamer  op een stijlvolle manier bij de woning getrokken. Dit soort puntjes zijn extra belangrijk bij de badkamer omdat dit door het verschillende materiaalgebruik lastiger is te realiseren.

Extra tips voor de kleinere ruimtes

Ondanks dat bovenstaande punten perfect in een kleinere ruimte kunnen worden toegepast, vergt een kleine badkamer toch wat extra inspanningen om dat luxe gevoel te creëren. Een ruimtelijkheid en minimalisme behouden, verijst namelijk enige creativiteit. Onze belangrijkste tips zijn om bij een kleine ruimte te kiezen voor:

  • Zwevende producten zoals een zwevend badkamermeubel en toilet;
  • Schuifdeuren in plaats van draaideuren;
  • Grote spiegels over de hele ruimte van de muur;
  • Veel glas zoals een glazen douchewand in plaats van een douchewand;
  • Geen of een laag profiel bad.

Op deze manier oogt uw badkamer namelijk op een natuurlijke wijze groter en minder vol. Voor meer informatie waarom juist deze tips goed werken, verwijzen we u graag door naar ons artikel: 8 ideeën voor de kleine badkamer.

En hoeveel kost een luxe badkamer dan precies?

Een badkamer is natuurlijk een relatief hoge investering in uw woning. Zeker wanneer u voor luxe producten kiest en de beste materialen, zal uw budget wat verder moeten rijken dan wat een complete badkamer kost bij de gemiddelde sanitairwinkel in het lager segment. Toch hoeft u een badkamer echt niet links te laten liggen voor de hoogte van het bedrag. Wanneer u bijvoorbeeld zelf het slopen en andere laagdrempelige verbouwwerkzaamheden verricht, kunt u het uitgespaarde gedeelte investeren in schitterende kwaliteitsproducten. En net als veel andere branches geldt ook in het sanitair: goedkoop is duurkoop. Van kwalitatieve producten kunt u namelijk nog jaren genieten zonder dat ze gaan lekken of lelijk worden door het vele vocht.

Een exacte prijs toekennen aan een luxe badkamer is alleen een vak apart en daarom pinnen we, om onduidelijkheid te voorkomen, hier in dit artikel ook geen prijs aan vast. Zeker bij maatwerk is het namelijk compleet afhankelijk van de materiaalkeuze en afmetingen van de ruimte hoe groot de investering precies zal uitvallen. Wanneer u daarom graag een juiste prijsindicatie wilt voor uw luxe badkamer, kunt u als vuistregel al uw producten bij elkaar zoeken en dat bedrag verdubbelen om de realisatie mee te nemen. Wanneer u liever van A tot Z uw badkamer wilt hebben verzorgd, dan nodigen wij u graag uit in Het Badhuys. Onze adviseurs kunnen na een kleine inventarisatie al goed inschatten hoeveel de investering zal zijn.

Uw luxe badkamer in de regio Breda

We hopen dat u een heel stuk wijzer bent geworden over hoe u een luxe badkamer creëert in uw woning. Wanneer u een luxe badkamer in uw woning wilt creëren dan helpen we u uiteraard graag om deze tot in perfectie voor u te realiseren. Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of kom langs in ons experience center in Breda. Bij Het Badhuys ontzorgen we u namelijk volledig in uw weg naar uw droombadkamer. We kijken uit naar uw komst!